Beste drinkfles voor je hond – Onze top 3

Ga je regelmatig een lange wandeling maken met je hond en wil je er daarbij voor zorgen dat je hond tussen de lange wandeling kan genieten van drinkwater? Dan is het aan te raden om tijdens de buitenactiviteiten een drinkfles voor je hond mee te nemen.

Zo kun je tussendoor even een pauze inlassen om ervoor te zorgen dat je hond ook tijdens de buitenactiviteiten voldoende drinkt. In dit blogbericht lees je meer over verschillende drinkflessen voor je hond en vertel ik je in dit artikel welke de beste is.

Bij het selecteren van de verschillende drinkflessen voor je hond zijn we tot de conclusie gekomen dat de Pet Waterfles 750 ml de beste drinkfles voor je hond is.

Dit komt vooral door de handige zwevende bal waaraan je hond kan likken. Zodra je hond aan de zwevende bal van de fles drinkt, begint het water geleidelijk te stromen.

Zo beperk je het verlies van water en heeft je hond gedurende de gehele wandeling genoeg water om te drinken.

Wat is een drinkfles voor honden?

Een drinkfles voor je hond is een drinkfles, die je overal mee naartoe kunt nemen. Deze drinkfles is speciaal ontworpen zodat het voor je hond makkelijk is om uit de drinkfles te drinken.

Het grote voordeel van een drinkfles voor je hond is dat de fles is voorzien van een schaal waaruit je hond kan drinken.

Ook kan er in de meeste drinkflessen voor je hond behoorlijk wat water, dat zorgt ervoor dat je niet snel zonder water komt te zitten.

Er zijn verschillende systemen voor de drinkflessen. Sommige flessen zijn voorzien van een kleine schaal die aan de fles vast zit. Daarnaast zijn er ook drinkflessen die voorzien zijn van een waterbak op de fles.

Als laatste zijn er ook nog flessen die voorzien zijn van een Zwevende bal. In onze ogen is de drinkfles met de zwevende bal de beste keuze.

Waarom zou je een drinkfles voor je hond aanschaffen?

Het aanschaffen van een drinkfles voor je hond heeft natuurlijk veel voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je hond voldoende drinkt tijdens buitenactiviteiten.

Zo ga je vaak tijdens de warmere dagen meer lopen met je hond, maar krijg je hond snel dorst door de warmte.

Dan is het natuurlijk superhandig dat jij een drinkfles voor je hond bij je hebt, zodat je hond tussen de activiteiten door toch nog genoeg hydrateert.

Daarnaast is een drinkfles voor je hond ook erg gemakkelijk op de camping of tijdens een lange autorit. Zo kan je hond water drinken wanneer hij wil en hoef je niet bang te zijn dat je hond uitdroogt.

Vooral tijdens de warme dagen is het voor je hond belangrijk om veel te drinken. Daar komt een drinkfles voor je hond natuurlijk erg goed bij van pas.

Beste drinkfles voor je hond – Onze top 3

Er zijn veel verschillende drinkflessen te vinden. Op deze pagina heb ik voor jou een top 3 gemaakt van de beste drinkflessen voor honden.

We hebben de drinkflessen geselecteerd op het aantal goede beoordelingen dat het product heeft gekregen, de vormgeving van het product, maar ook de inhoud van een drinkfles speelt natuurlijk een grote rol. Hierbij onze top 3.

Waterfles 350 ml – van Puggle & Co

Een van de drinkflessen voor honden die mij direct opviel was de 350 ml drinkfles van Puggle & Co. Deze drinkfles zag er erg mooi en handig uit.

Ook is het mogelijk om deze drinkfles in diverse kleuren te bestellen. Daarnaast is de fles voorzien van een handige knop om het water in de schaal te gieten.

Deze drinkfles heeft van alle producten die we hebben bekeken de meeste positieve beoordelingen.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Erg handig in gebruik
 • Vrij stevig

Nadelen:

 • 350 ml water (aan de kleine kant)
 • Knop voor watertoevoer gaat soms wat stroef

Op basis van deze voor- en nadelen kun je stellen dat deze drinkfles een prima product is. Je kunt deze drinkfles voor je hond aanschaffen bij Bol.com.

INU Honden drinkbak met dispenser voor onderweg

Ook de drinkfles voor honden van INU is een stevige drinkfles, die over het algemeen alleen maar goede beoordelingen krijgt. In tegenstelling tot veel andere drinkflessen voor honden, is deze drinkfles voorzien van een drinkbak.

Deze drinkbak kun je makkelijk op de fles bevestigen. Vervolgens hoef je alleen maar in de fles te knijpen om vervolgens de drinkbak te vullen. Als je hond klaar is met drinken, kun je zelfs het resterende water weer terug laten lopen.

Zodra je namelijk stopt met in de fles knijpen, loopt het water vanzelf weer terug. Zo gaat er tijdens een lange wandeling geen water verloren.

Voordelen:

 • Relatief grote inhoud (550ml)
 • Verkrijgbaar in Roze en Blauw
 • Makkelijk te reinigen

Nadelen:

 • Kan lekken als hij niet rechtop staat.

Hoewel de drinkbak, soms kan lekken, hoor je over deze drinkfles voor honden eigenlijk alleen maar goede resultaten. Daarnaast vinden veel honden het prettiger om uit een bakje te drinken. Dit product is te koop bij Bol.com.

Pet Waterfles Silver 750 ml

Beste drinkfles voor je hond - Onze top 3

Een andere drinkfles die bij velen goed in de smaak is gevallen is de Pet Waterfles. Deze drinkfles voor honden heeft weer een ander systeem dan de andere drinkflessen die we hierboven al hebben genoemd.

Deze drinkfles bevat namelijk een zwevende bal zodra je hond aan de bal likt, begint het water te stromen en voorziet de drinkfles je hond van precies voldoende water.

Hierdoor gaat er weinig water verloren. Daarnaast is deze waterfles gemaakt van roestvrij staal waardoor het water in de drinkfles lang koel blijft.

Tevens kun je deze Pet Waterfles ook nog eens bestellen in 6 verschillende kleuren. Zo is er voor iedereen de perfect drinkfles voor je hond. De kleuren waarin je dit product kunt bestellen zijn:

 • Zilver
 • Multi
 • Bruin
 • Geel
 • Wit
 • Zwart

Daarnaast voelt deze drinkfles erg stevig aan en kan er in deze fles maar liefst 750 ml water. Dat is veel meer dan bij veel vergelijkbare producten.

Voordelen:

 • Grote liter inhoud
 • Fraai design
 • Handig te gebruiken
 • Weinig water verlies tijdens het drinken

Nadelen:

 • Duurder dan andere modellen
 • Ophanghaak minder stevig

Als we kijken naar alle 3 de drinkflessen is deze variant in mijn ogen de beste drinkfles voor je hond. Dat is vooral te danken aan de zwevende bal waaraan de hond kan likken.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen wat een drinkfles voor honden precies is en ook waarom het een goed idee is om een drinkfles te hebben voor je hond. Daarnaast heb ik je onze selectie laten zien van de top 3 beste drinkflessen.

Beste drinkfles voor je hond - Onze top 3

Uit de 3 drinkflessen is een duidelijke winnaar naar voren gekomen. Dat is namelijk de Pet Waterfles Silver 750 ml.

Deze drinkfles heeft een handig drinksysteem met een zwevende bal, die ervoor zorgt dat het water geleidelijk uit de fles ontsnapt tijdens het drinken.

Daarnaast is deze drinkfles verkrijgbaar in meerdere kleuren, wat bij veel andere drinkflessen niet het geval is. Daarnaast heeft deze drinkfles in mijn ogen de beste prijs/kwaliteit verhouding en kan ik je aanraden om te kiezen voor deze drinkfles voor je hond.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de andere drinkflessen per definitie slecht zijn. Ook de andere drinkflessen zijn prima om aan te schaffen. Het ligt er daarbij ook maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat. Ze staan tenslotte niet voor niks in onze Top 3.

Jack Russel helemaal los in het water
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie