Bench kopen voor je hond? Waarop moet je letten?

Ben je op zoek naar een bench voor je hond? Dan kan dat natuurlijk meerdere redenen hebben. Een bench kan bijvoorbeeld handig zijn als jij je hond alleen thuis wilt laten en bang bent dat je hond alles stuk maakt, of in huis plast.

Daarnaast kan een bench ook goed van pas komen als jouw hond moet leren slapen in de nacht. Een bench biedt voor veel honden een beschermend gevoel. Reden genoeg dus om eens meer te weten te komen over het gebruik van een bench.

Bench kopen voor je hond? Waarop moet je letten?
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een honden bench?

Een honden bench is eigenlijk niets anders dan een soort vierkanten kooi voor je hond. Een kooi klinkt natuurlijk heel verkeerd en daarom is een bench een betere naam. Hoewel je zou denken dat een bench alleen bestaat om je hond op te sluiten, heb je het mis.

Een bench kan namelijk de grootste vriend van je hond zijn. Veel honden vinden het namelijk fijn om in de bench te liggen. Zelfs als de deur openstaat, bestaat de kans dat je hond zelf in de bench gaat liggen. Maar voor dat zover is, moet je dat natuurlijk wel eerst trainen.

Bench kopen voor je hond? Waarop moet je letten?
Mechelse herder in Bench

Als je eenmaal een bench in huis hebt, gaat vooral als je een puppy hebt, een wereld voor je open. Een bench wordt dan ook veelal gebruikt voor trainingsdoeleinden. Vooral als het gaat om bijvoorbeeld zindelijkheidstraining.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een honden bench?

Je weet nu wat een bench voor honden is en waarom je er een zou aanschaffen. Als je een bench voor je hond gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Je wilt natuurlijk dat je hond het zo prettig mogelijk vindt om in de bench te verblijven.

Bench kopen voor je hond? Waarop moet je letten?

Dat maakt het ook een stuk makkelijker om je hond in de eerste plaats al in de bench te krijgen. Bij het aanschaffen van een honden bench, moet je daarom op de volgende zaken letten.

Formaat

Een van de belangrijkste dingen om goed op te letten is het formaat van de bench. Als de bench te groot is, mis je eigenlijk het effect van een veilig gevoel dat een hond zou moeten krijgen in de bench, maar als de bench te klein is, bestaat de kans dat je hond zich snel opgesloten voelt.

Een richtlijn is dan ook om goed te kijken naar de matentabel dat verkopers hebben voor het aankopen van een honden Bench. Hier kun je namelijk precies zien welke bench het meest geschikt is voor jouw hond. Kom je er echt niet uit? Dan is het een goed idee om even bij je lokale dierspecialist te vragen.

Materiaal

Als je op zoek gaat naar een bench voor honden, kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten zijn. Je kunt bij het aanschaffen van een honden bench kiezen voor een bench van kunststof, maar het grotendeel is gemaakt van ijzer.

In mijn ogen kun je beter kiezen voor een bench van ijzer, omdat deze over het algemeen langer mee gaan. Zelf heb ik wel eens verhalen gehoord dat honden het lekker vinden om op het kunststof van de bak te kauwen, waardoor de bench dan sneller stuk gaat.

Waarvoor kun je een honden bench gebruiken?

In de intro heb ik je al het een en ander verteld over waarvoor een honden bench voornamelijk gebruikt kan worden. Hieronder lees je de meest voorkomende doeleinden.

Zindelijkheidstraining

Een van de meest voorkomende redenen waarom men een bench voor honden aanschaft, is voor zindelijkheidstraining. De bench wordt dan ook vooral gebruikt op momenten dat je zelf niet op je hond kunt letten.

Bijvoorbeeld als je weggaat. De reden dat een bench goed helpt bij zindelijkheidstraining is omdat een hond van nature haar eigen “nest” niet vuil wil maken.

Hond alleen thuis laten

Puppy’s hebben er een handje van om alles stuk te maken in huis. Vooral als jij niet thuis bent. Een van de beste manieren om je hond alleen te laten is door van de bench een vaste slaapplek te maken. Zo gaat je hond er in de meeste gevallen steeds liggen als de hond wil slapen.

Maar ook als je weggaat, is de bench dan een veilige plek. Dat betekent dat je hond zelf in de bench gaat liggen als je weggaat en dan geen moeite heeft met in de bench liggen. Zelfs niet als je het deurtje van de bench sluit, voordat je gaat.

Beste honden bench om aan te schaffen – Top 3

Nu je weet waarvoor een bench allemaal handig is en waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede honden bench, zijn dit de beste honden benches om aan te schaffen. Deze top 3 passen goed bij alle criteria die we hierboven hebben genoemd.

1# Hondenbench – Zwart – L – 92 x 57 x 64 cm

Een van de grote voordelen van deze honden bench is de kleur vooral. Waar je vaak ziet dat een bench geleverd wordt in ijzer kleur, is de honden bench zwart. Dit zal automatisch veel beter bij de inrichting van veel huizen passen. Vooral omdat zwart natuurlijk een best neutrale “kleur” is.

Als je kiest voor deze honden bench, heb je de keuze uit verschillende maten. De bench is namelijk leverbaar in de maten:

  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL

Zo is er voor iedere hond wel een geschikte bench te koop. Daarnaast is ook de prijs van deze bench zeer gunstig en krijg je veel waar voor je geld. Deze bench is te koop bij Bol.com.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2# Duvo+ DRAADKOOI NINJA EDITION MET SCHUIFDEUR

Ook deze bench wordt geleverd in de kleur zwart en heeft daarbij een hele goed uitstraling. Een van de grote voordelen van deze bench in tegenstelling tot de bovengenoemde bench is dat deze variant van de bench ook te verkrijgen is in de maat XS.

Deze maat komt niet vaak voor, maar is wel uiterst geschikt als je bijvoorbeeld een chihuahua in huis hebt. Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze bench is gemaakt door Duvo. Een merk waarvan we weten dat de producten over het algemeen erg goed zijn.

Ook aan de recensies is te lezen dat je met deze bench voor je hond een prima keuze maakt.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3# Adori Bench Met Schuifdeuren Zwart

Als laatste wil ik je ook nog even voorstellen aan de Adori Bench met schuifdeuren. In de meeste gevallen gaat een bench open met klapdeuren. In de meeste gevallen is dat natuurlijk prima, maar er kunnen ook situaties bestaan waar een klapdeur nou eenmaal niet de beste keuze is, vooral als de bench op een plek komt te staan waar weinig ruimte is.

Schuifdeuren bieden dan de uitkomst. Net als alle bovenstaande varianten, kun je deze variant bestellen in meerdere maten. Deze bench is o.a. verkrijgbaar in de maten:

  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL

Ook deze bench wordt geleverd in de kleur zwart. Het is wel duidelijk dat hier onze voorkeur ook naar uitgaat. Zwart, geeft toch meer het idee dat het in huis past in tegenstelling tot een metaal kleur.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je weet nu precies wat een bench is en waarvoor het allemaal gebruikt kan worden. Ook weet je waarop je moet letten bij het aanschaffen van een bench voor in huis. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is het formaat van de bench. Zorg er vooral voor dat de bench niet te groot is, maar ook niet te klein. Daarnaast raad ik je aan om een bench te kopen in de kleur zwart.

Uit ervaring weet ik dat een zwarte bench veel mooier in de huiskamer staat dan een metaal kleur. Als laatste is het ook een goed idee om eens te kijken naar de top 10 beste benches van Bol.com. Naast de 3 benches die je hier kunt vinden, kun je daar je selectie van mogelijke opties vergroten. Bol.com heeft een goede top 10 samen gesteld met alleen de beste producten.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie