Badjas voor je hond kopen? Waar let je op?

Wil jij je hond extra verwennen en merk je vaak dat je hond na een douchebeurt behoorlijk aan het trillen is? In veel gevallen sla je dan een handdoek of badlaken om je hond heen, zodat je hond lekker kan opwarmen.

Maar wist je dat er ook badjassen voor honden bestaan? In dit blogbericht ga ik dieper in op verschillende soorten badjassen voor honden. Zo heeft je hond het niet meer koud na een douchebeurt. De badjas voor honden werkt overigens ook erg goed na een wandeling door de regen. Bekijk daarom ook zeker onze top 3 badjassen voor je hond.

Badjas voor je hond kopen? Waar let je op?
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Waarom een badjas voor honden aanschaffen?

Als je een hond hebt, weet je ook dat honden er over het algemeen een enorm hekel aan hebben om nat te zijn. Vooral na een douchebeurt is je hond niet dezelfde. Daarnaast merk je vaak dat honden na het douchen of een wandeling in de regen staan te rillen.

Veel mensen kiezen er dan voor om de hond direct volledig af te drogen, of de hond te drogen met een waterblazer. Toch is gebleken dat veel honden een hondenbadjas erg fijn vinden. Zo kunnen ze lekker rustig opdrogen, zonder dat je daar veel mee bezig hoeft te zijn.

Het enige dat je hoeft te doen is de hond even voor het grootste gedeelte droog te maken met een badhanddoek of waterblazer en vervolgens trek je bij je hond de honden badjas aan. Op deze manier heeft je hond het niet koud meer. Daarnaast zorgt een honden badjas er ook voor dat je hond minder snel ziek wordt als je hond in een wat koudere omgeving verblijft.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een badjas voor honden?

Nu je weet dat een badjas eigenlijk best een goede uitvinding is, is het ook belangrijk om vooraf al te weten waarop je moet letten als je op zoek gaat naar een geschikte badjas voor je hond. Zo zijn er een aantal dingen waarop je zeker moet letten.

Badjas voor je hond kopen? Waar let je op?
Jack Russel met handdoek over de kop

Formaat

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het aanschaffen van een hondenbadjas is natuurlijk het formaat. Als je een te kleine badjas koopt, gaat de badjas waarschijnlijk niet passen, maar als de badjas veel te groot is, “verdrinkt” de hond in de badjas.

Daarom is het goed om even naar de maten te kijken die bij de badjas worden weergegeven. Veelal vind je ook een maattabel, waarbij je de afmetingen gemakkelijk kunt achterhalen.

Materiaal

Ook de keuze in materiaal is ontzettend belangrijk. Als je zelf een badjas hebt, weet je als geen ander dat badstof ontzettend absorberend is. Dat is dan ook de bedoeling. Als je een badjas voor je hond gaat aanschaffen is het een goed idee om te kiezen voor badstof. Dankzij deze stof droogt je hond het snelst op.

Daarnaast zitten badjassen voor honden van badstof ook bij honden het prettigst. Zo kan de dikte van de stof fungeren als een soort van dekentje waar de hond zacht op kan liggen.

Prijs/kwaliteit

Naast de keuze in het materiaal en het formaat van de badjas, is het ook belangrijk om te letten op de prijs/kwaliteit. Zo kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om een hondenbadjas aan te schaffen via Ali Express.

Hoewel daar soms wel goede producten tussen zitten, kom je daar ook heel veel producten tegen waar de kwaliteit matig of niet goed is. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een goede selectie te maken van badjassen bij Bol.com.

Hier kun je er toch meer vanuit gaan dat de kwaliteit hoog genoeg is. Daarnaast hebben we ook ondervonden dat de prijzen bij Bol.com in onze ogen prima zijn tegenover de kwaliteit. Daarom lees je hieronder onze top 3 van de beste hondenbadjassen op het internet.

Beste badjas voor je hond – Top 3

Je weet nu precies waarop je moet letten als je een hondenbadjas wilt gaan aanschaffen. Ook weet je precies waarom een badjas voor honden zo prettig is voor je hond.

De kans is groot dat jij nu ook een badjas voor je hond wilt aanschaffen. Daarom volgt hieronder een top 3 door ons geselecteerde badjassen voor je hond.

Trixie badjas Hond badstof Grijs

Zelf ben ik groot fan van Trixie en zijn alle producten die er zijn van Trixie over het algemeen wel goed. Zo ziet ook de badjas van Trixie er super mooi uit. Een van de belangrijkste voordelen van deze Trixie is dat het gemaakt is van extra stevig badstof.

Dat betekent dat deze badjas goed absorbeert en dat de badjas over het algemeen lang mee gaat. Naast bol.com is deze badjas voor honden ook te verkrijgen bij Medpets.

De hondenbadjas is te koop in de maten:

 • XS          30 CM
 • S             40 CM
 • M           50 CM
 • L             60 CM
 • XL           70 CM

Maattabel

MaatvoeringTrixie Honden Badjas 
MaatNekomvang BorstomvangRuglengte
XSmax. 40 cm 40 – 48 cm30 cm
Smax. 44 cm 46 – 56 cm40 cm
Mmax. 58 cm 60 – 76 cm50 cm
Lmax. 64 cm 66 – 82 cm60 cm
XLmax. 72 cm 84 – 102 cm75 cm
Bron: Medpets

Dankzij de vele verschillende maten is er natuurlijk voor iedere hond wel een geschikte badjas als je kiest voor dit model. Hoewel de maten heel divers zijn, is het wel jammer om te zien dat de badjas niet te verkrijgen is in meerdere kleuren.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Pawise Blauw Honden badjas

Naast de badjas van Trixie heeft ook Pawise een leuke hondenbadjas ontworpen. Ook deze badjas is gemaakt van badstof, waardoor je hond snel opdroogt na een bad of douchbeurt. Deze badjas is te verkrijgen in de volgende maten:

 • M – 28 CM
 • L- 40 CM
 • XL – 58 CM
 • XXL – 68 CM

Hoewel je ook bij deze badjas voor honden ruime keuze in maten hebt, is tevens deze badjas alleen maar te verkrijgen in de kleur blauw. Wel krijgt deze badjas ontzettend goede recensies en is het daarom absoluut de moeite waard om voor deze badjas te kiezen.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Duvo+ badjas voor honden blauw

Als laatste hebben we ook de Duvo+ Badjas voor honden meegenomen in onze top 3. Ook deze badjas voor honden krijgt ontzettend goede recensies en ziet er mooi uit.

Vooral omdat ook deze badjas is gemaakt van badstof, is deze badjas net als de andere twee badjassen van goede kwaliteit en droogt je hond snel op dankzij deze badjas.

De badjas is te verkrijgen in de volgende maten:

 • S             23 CM
 • M           28 CM
 • L             40 CM
 • XL           58 CM
 • XXL        68 CM

Ook hierbij zien we weer dat de badjas slechts in de kleur blauw te verkrijgen is, dat maakt dat je qua kleuren niet heel veel te kiezen hebt. Toch is ook deze badjas een absolute aanrader.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Veel mensen gebruiken voor het drogen van hun hond een badhanddoek, waterblazer of föhn, maar naast die oplossingen bestaan er ook gewoon badjassen voor je hond.

Badjas voor je hond kopen? Waar let je op?
Cool heh:)

Op deze manier droogt je hond gemakkelijk en kan hij tijdens het drogen lekker gaan liggen. De meeste badjassen voor honden zijn gemaakt van badstof, waardoor het voor een hond ook lekker aanvoelt.

Daarnaast kan de badjas fungeren als een dekentje, waardoor je hond extra lekker kan liggen op de grond met de badjas aan.

Veel honden hebben het koud na het douchen of badderen. Een badjas voor honden zorgt ervoor dat je hond het minder snel koud heeft tijdens het opdrogen.

Vooral ook als je hond in een wat koudere omgeving verblijft, kan een badjas voor honden ervoor zorgen dat je hond minder snel ziek of verkouden wordt. Alle reden dus om jouw hond te voorzien van een eigen badjas.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie