Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5

Ga je binnenkort op reis of neem jij je hond vaak mee in de auto? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een autogordel voor honden.

Met deze speciale autogordel ben je er zeker van dat je hond een stuk veiliger is dan wanneer je geen hondengordel gebruikt.

Er zijn veel verschillende hondengordels te verkrijgen. Daarom hebben we een top 5 van de beste hondengordels gemaakt. Ook hebben we een autogordel geselecteerd als de beste keuze voor jou.

Het kan zijn dat je al bijna op reis gaat en daardoor geen tijd hebt om uitgebreid op zoek te gaan naar wat nou de beste autogordel is voor honden.

Daarom hebben we speciaal voor jou de beste hondengordel geselecteerd die je direct zonder twijfel kunt aanschaffen.

De beste autogordel voor honden gekozen door Puppytrainen is de Nobby Autogordel!

De reden dat we voor deze autogordel hebben gekozen is omdat je er direct een tuigje bij krijgt. Ook zijn de tuigjes van deze autogordel voor honden in verschillende maten te verkrijgen.

Wat is een autogordel voor honden?

Een autogordel voor je hond is een speciale autogordel die je kunt bevestigen in de gordel ontvanger van de auto.

Deze autogordel kun je dan bevestigen aan de halsband van je hond zodat de hond niet door de hele auto kan lopen tijdens de autorit.

Ook zijn er autogordels voor honden met een tuigje die je bij je hond kunt omdoen. Dit zorgt voor meer veiligheid tijdens een ongeval.

Waarom heb je een autogordel voor honden nodig?

Als je op reis gaat met je hond wil je natuurlijk zorgen voor de nodige veiligheid in de auto. Niet alleen je hond is veel veiliger in de auto, maar ook jij tijdens het rijden. Je wilt natuurlijk niet dat de hond tijdens een autorit de auto doorloopt en je telkens aandacht vraagt tijdens de rit. Daarvan krijg je ongelukken en dat wil je voorkomen. Door een hondengordel voor in de auto aan te schaffen, voorkom je al die risico’s en kun je genieten van een veilige rit.

Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5
Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5

Beste autogordel voor honden – Onze top 5

Als je op het internet op zoek gaat naar een autogordel voor je hond, kom je direct een bijna oneindig aanbod tegen.

Als je een beetje rond kijkt, merk je vervolgens al snel dat vrijwel alle autogordels voor honden op elkaar lijken.

Toch is dat niet helemaal waar en zit er behoorlijk wat verschil in bijvoorbeeld de kwaliteit, lengte, het materiaal dat gebruikt wordt en ook de bevestiging van de autogordel.

Zo worden sommige autogordels bevestigd aan de hoofdsteun en weer andere gordels aan de gordel ontvanger in de auto. Lees hieronder onze top 5 beste keuze autogordel

Wisegoods Premium hondengordel Auto

WiseGoods - Premium Hondengordel Auto
Bron afbeelding Bol.com

De hondenriem is makkelijk te bevestigen aan de hoofdsteun van je auto.

Als je de riem bij je hond omdoet, heeft je hond nog voldoende ruimte om te gaan zitten liggen of staan, maar je hond heeft niet voldoende ruimte om te lopen.

Hierdoor ben je er zeker van dat je hond niet zal zorgen voor de nodige afleiding en dat het risico op letsel bij je hond kleiner is als je gebruik maakt van een hondengordel.

Happy Pet Petgear Dog Seatbelt

Happy Pet Petgear Dog Seat Belt
Bron afbeelding Bol.com

Deze gordel voor honden wordt niet bevestigd aan de hoofdsteun. Deze hondengordel is namelijk te bevestigen in de autogordel ontvanger in de auto.

Ook deze hondengordel kun je bevestigen aan de halsband van je hond of aan een hondentuigje waardoor je hond nog beter vast zit aan de riem.

Autogordel voor huisdieren

Autoriem hond – autogordel voor huisdieren – auto veiligheidsgordel dier – gordel riem – zwart – one size – verstelbaar
Bron afbeelding Bol.com

Hoewel een autogordel voor honden in de meeste gevallen gebruikt wordt voor honden is een autogordel voor honden natuurlijk ook geschikt om te gebruiken voor andere dieren.

Er zijn namelijk ook mensen die deze gordels gebruiken voor katten of konijnen.

Ook deze gordel kun je bevestigen aan de gordel ontvanger in de auto en kun je daaraan een hondenhalsband bevestigen of een tuig.

Hierdoor kun jij je huisdier makkelijk en veilig meenemen op reis.

Nobby Autogordel met tuig

Nobby autogordel met tuig beste keus door PuppyTrainen.nl
Bron afbeelding Bol.com

We hebben het al een paar keer gehad over dat het een goed idee is om bij je autogordel voor honden ook een tuigje te bestellen.

Een tuigje is namelijk net wat steviger en verdeeld de druk bij een ongeval wat meer over het hele lichaam van je hond.

Bij een halsband komt alle kracht op de nek te staan bij een ongeval en daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een hondentuig in de auto.

Bij de Nobby autogordel voor honden krijg je standaard al een tuigje meegeleverd. Dat scheelt je weer extra aanschafkosten voor het tuigje.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze autogordel met tuig in verschillende maten te verkrijgen is:

  • Small
  • Medium
  • Large
  • Extra Large

Trixie Veiligheidsgordel met tuigje

Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5
Bron afbeelding Bol.com

Een van de bekendere merken voor honden producten is Trixie. Ze zijn vooral bekend met hun halsbanden en riemen voor honden. Daarnaast bieden ze bijvoorbeeld ook veiligheidsgordels aan voor je hond.

Als je gaat reizen wil je natuurlijk dat zowel jij als je hond veilig is en dat ook je hond beschermd is tijdens een ongeval. Daarom is het een goed idee om een veiligheidsgordel met tuigje te bestellen zodat ook jouw hond veilig zit in de auto.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er ongelukken gemaakt worden, maar er bestaat altijd een kans dat het gebeurd.

Ook bij deze autogordel voor honden krijg je er een tuigje bij.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een autogordel voor je hond?

Als je van plan bent om een van de bovenstaande autogordels voor je hond aan te schaffen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Allereerst is het vooral belangrijk dat de maat van de autogordel voor honden geschikt is voor jouw hond.

Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5
Wat is de beste autogordel voor honden? Top 5

Als je namelijk een te kleine hondengordel aanschaft, kan het zijn dat dit niet comfortabel is voor je hond. Je hond kan zich dan wellicht niet bewegen.

Daarnaast is het ook een goed idee om te kijken naar een autogordel voor honden, die al voorzien is van een tuigje. Hierdoor ben je direct klaar.

Een hondentuigje is namelijk een stuk veiliger mocht je een ongeluk maken dan alleen een halsband.

Als laatste is mijn persoonlijke mening dat een autogordel voor honden die je kut bevestigen aan de autogordel ontvanger een betere keuze dan een autogordel die je moet bevestigen aan de hoofdsteun. 

Conclusie: Beste autogordel voor honden

Natuurlijk sluiten we onze top 5 beste autogordels voor honden graag af met een eindoordeel.

Ik vertel je graag wat nou de beste hondentuig is voor je hond en waarom we die precies hebben gekozen. In de intro heb je onze keuze al een beetje kunnen lezen.

We hebben namelijk gekozen voor de Nobby autogordel met tuig. De reden hiervoor is vooral dat van de vele autogordels die we hebben bekeken, er maar een paar zijn die er standaard een hondentuig bijleveren.

Nobby autogordel met tuig beste keus door PuppyTrainen.nl
Bron afbeelding Bol.com

Ook als er al een hondentuig bij zit, is de kans groot dat het tuigje maar in één maat te verkrijgen is.

Als laatste is het ook goed om te benadrukken dat deze autogordel voor honden vrijwel alleen maar positieve reacties heeft gehad en dat veel mensen blij zijn dat het gaat om een complete autogordel met een tuigje.

Zelf heb ik ook al eens een hondengordel gekocht voor mijn hond, maar was dat alleen een hondengordel die ik kon bevestigen aan de halsband.

Zelf ben ik van mening dat je voor in de auto beter een tuigje kunt gebruiken omdat ik vaker heb ervaren dat als ik stevig moet remmen, de halsband van mijn hond al helemaal strak getrokken wordt. Laat staan als je een ongeluk maakt.

Kies daarom zeker voor de Nobby Autogordel met tuigje, om ook je hond te voorzien van net even wat meer veiligheid en comfort tijdens de autorit.

 

 

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie