Beste autodeken voor een hond – top 3

Ga je regelmatig met jouw hond met de auto weg? Vind je het daarbij belangrijk dat jouw hond op een comfortabele manier kan liggen én dat jouw achterbank goed beschermd is?

Dan kan je het beste voor een autodeken kiezen. Met een autodeken verkrijgt jouw trouwe viervoeter een aangename plek om te liggen, terwijl zijn scherpe nagels ook geen beschadigingen aan de bekleding van de achterbank aan kunnen richten.

De beste hondendekens voor in je auto zijn:

Over de top 3 beste autodekens voor een hond lees je meer in dit artikel.

PuppyTrainen kiest het S.old hondendeken als de beste keuze!

Wat is een autodeken voor een hond en waarom zou je het kopen?

Een autodeken, ook wel een hondenautodeken genoemd, is een deken die je op de achterbank van jouw auto neer kunt leggen. Middels handige lussen kan je deze vastmaken aan bijvoorbeeld de hoofdsteunen van de voorstoelen en aan de hoofdsteunen van de achterbank.

Door het autodeken op die manier vast te maken, voorkom je dat jouw hond in rechtstreeks contact met de achterbank komt. Dit brengt enkele voordelen met zich mee:

 • Je voorkomt dat de bekleding van jouw auto beschadigd raakt door bijvoorbeeld zijn scherpe nagels.
 • Je voorkomt dat de bekleding van jouw auto vies of nat wordt; handig als je een stuk met jouw hond gewandeld hebt
 • Je kunt jouw hond op een veilige wijze in de auto meenemen
 • Jouw hond geniet van een comfortabele ligplek; een autodeken voelt immers bijzonder prettig voor hem aan.

Door een autodeken in de auto te gebruiken, weet je jouw auto dus altijd netjes te houden. Je hoeft niet bang te zijn dat de bekleding beschadigd raakt én je voorkomt dat jouw auto nat en vies wordt.

Met name als jouw hond net in een meertje of in de zee gezwommen heeft, is dat uitermate prettig. Ook als hij door de modder heeft liggen rollen, als hij door nat gras heeft gelopen of als hij op een andere manier vies geworden is, biedt een autodeken dé oplossing waar je naar op zoek bent.

Hond in de modder liggend
Hoezo ik smerig?

Onder aan de streep is de aanschaf van een autodeken voor elk baasje aan te raden. Zéker als je regelmatig met jouw hond in de auto op stap gaat, kan je eigenlijk niet zonder een hoogwaardig autodeken.

Maar, wat is nou het beste autodeken? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een autodeken? Op die vragen vind je in het restant van dit artikel een uitgebreid antwoord.

Aan de hand van die antwoorden kan je direct het beste autodeken voor jouw trouwe viervoeter aanschaffen. Mocht je daartoe besluiten, geniet je in ieder geval van de hierboven genoemde voordelen!

Een autodeken voor een hond kopen; waar op letten?

Heb je besloten dat je een autodeken aan wilt schaffen? Wil je jouw auto netjes, schoon en droog houden? Dan heb je een eerste verstandige keuze gemaakt. Je moet echter nu een vergelijk gaan maken tussen een uitgebreid aanbod van verschillende autodekens. Waar moet je dan zoal op letten? Daar informeer ik je graag over.

Beste autodeken voor een hond – top 3
Hond samen met baasje in auto

Allereerst willen we je aanraden om goed naar de afmetingen van het autodeken te kijken. Het deken moet uiteraard groot genoeg voor jouw hond zijn, maar moet ook weer niet té groot voor jouw achterbank zijn. Stem de afmetingen van het autodeken dus af op zowel de afmetingen van jouw hond als op de afmetingen van jouw auto.

Daarnaast is het ook goed om naar de verschillende functionaliteiten van een autodeken te kijken. Sommige autodekens kan je bijvoorbeeld op verschillende manieren vastmaken, waardoor je dit deken in zowel de kofferbak als op de achterbank kunt gebruiken.

Ook bestaan er autodekens die nog twee ‘flappen’ aan de zijkant hebben. Door die flappen tegen de binnenkant van de deur aan te leggen, voorkom je ook dat de binnenkant van de deur beschadigd raakt.

Dat gebeurt anders al vrij snel; dit is allemaal te ‘danken’ aan de scherpte van de nagels van een hond. Ook willen we je aanraden om goed naar de veiligheid van het autodeken te kijken. De beste autodekens hebben bijvoorbeeld twee gordelingangen.

Dit betekent dat je jouw hond alsnog in een autogordel vast kunt zetten, terwijl hij wel op het autodeken ligt. Hiermee vang je eigenlijk twee vliegen in één klap; je waarborgt de veiligheid en je geniet ondertussen ook van de voordelen van een autodeken voor een hond. Ideaal!

Onder aan de streep moet je uiteraard ook goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Is het hierbij verstandig om altijd voor de goedkoopste variant te gaan? Nee, zeker niet.

Uit eigen onderzoek weet ik namelijk dat je voor de beste autodekens vaak nét iets meer betaald. Dat extra bedrag zie je echter duidelijk in de kwaliteit én in de levensduur terug.

Als je voor een autodeken met een prima prijs-kwaliteitsverhouding kiest, geniet je van een lange levensduur.

In het verlengede daarvan willen we je ook graag aanraden om goed naar het materiaal van het autodeken te kijken. De voorkeur gaat hierbij uit naar sterk en duurzaam materiaal; polyester en nylon bijvoorbeeld.

Beste autodekens voor een hond – top 3

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je op behoorlijk veel verschillende criteria letten. Aangezien je niet dagelijks een nieuw autodeken voor jouw hond koopt, vind je het wellicht lastig om een goed vergelijk te kunnen maken.

Dat is gelukkig ook niet meer nodig. Ik ben namelijk alvast voor jou in actie gekomen. Aan de hand van een uitgebreide keuring heb ik de 3 beste autodekens weten te selecteren. Over deze 3 beste autodekens vind je hieronder iets meer informatie.

Ik bespreek namelijk in onderstaande korte reviews de belangrijkste voor- en nadelen van deze autodekens, waarna je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

Lees de reviews op je gemak door, vergelijk deze drie beste autodekens met elkaar en kies uiteindelijk het beste autodeken voor in jouw auto uit!

S.old – Hondendeken Auto

Beste autodeken voor een hond – top 3
Beste hondenautodeken top 3
Als beste verkozen door PuppyTrainen (Bron afbeelding Bol.com)

Zoals eerder in dit artikel al gezegd, is deze variant van S.old de absolute favoriet. Dit hondendeken is van de hoogst mogelijke kwaliteit, is bijzonder multifunctioneel en is ook nog eens betaalbaar. Onder aan de streep is dit dus het beste autodeken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in mijn ogen.

Voordelen van dit autodeken:

 • Hoogwaardig materiaal (polyester & nylon) = lange levensduur
 • Behoorlijk groot; 145 cm bij 135 cm
 • Bruikbaar op de achterbank of in de kofferbak
 • Inclusief twee gordelingangen
 • Makkelijk te monteren en te demonteren dankzij de kliksluitingen
 • Inclusief antislip bodem
 • Gunstig geprijsd

Nadelen van dit autodeken:

 • Ritssluiting werkt niet altijd even optimaal
 • Voor sommige auto’s té groot

In mijn ogen is dit het beste autodeken. De kwaliteit, de prijs en de toepassingsmogelijkheden kloppen eigenlijk allemaal. Dit autodeken is ook nog in een andere variant verkrijgbaar. In dat geval is het autodeken groot genoeg voor één zitstoel in de auto; 100 bij 50 centimeter.

Deze hondendeken is te koop bij Bol.com

Pet Perfect – Hondendeken Auto

Beste autodeken voor hond top 3
Bron afbeelding Bol.com

Ook over deze variant van Pet Perfect ben ik zeer te spreken. Dit autodeken is in grote lijnen vergelijkbaar met de hierboven genoemde variant van S.old, maar is nóg iets groter. Ook is dit autodeken alléén van polyester vervaardigd, terwijl de hierboven genoemde variant van zowel polyester als van nylon vervaardigd is.

Voordelen van dit autodeken:

 • Lekker groot: 147 cm bij 137 cm
 • Makkelijk schoon te maken
 • Waterafstotend materiaal
 • Dikke zijkanten, waardoor ook de deuren goed beschermd worden
 • Gunstige prijs
 • Makkelijk te monteren en extreem veilig (gordelsluiting)

Nadelen van dit autodeken:

 • Voor sommige auto’s echt te groot
 • Relatief dun; echt lange nagels kunnen alsnog door dit autodeken heen komen

Heb je interesse in dit autodeken, maar is de kleur niet helemaal naar wens? Dan kan je er ook nog voor kiezen om dit autodeken in een grijze kleur aan te schaffen.

J.E Hondendeken Auto – Achterbank

Beste hondenautodeken top 3
Bron afbeelding Bol.com

Deze top 3 met beste autodekens sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met deze variant van J.E. Net zoals de twee hierboven genoemde varianten voldoet ook dit hondendeken namelijk aan alle verwachtingen. In vergelijking met de hierboven genoemde varianten is deze echter iets duurder, waardoor deze op plek 3 in deze prestigieuze lijst terechtgekomen is.

Voordelen van dit autodeken:

 • Vrij groot: 147 cm bij 137 cm
 • Inclusief antislip bodem
 • Makkelijk schoon te maken
 • Inclusief opbergruimte voor bijvoorbeeld hondenriem of voerbak
 • Waterafstotend materiaal
 • Bijzonder veilig
 • Makkelijk te (de)monteren
 • Ook geschikt voor in de kofferbak

Nadelen van dit autodeken:

 • Niet voor alle auto’s geschikt (autodeken is immers behoorlijk groot)
 • Relatief prijzig

Vind je dat dit autodeken van J.E. nét iets te groot voor jouw auto is? Dan kan je ook nog voor een iets andere variant kiezen; deze variant is 135 bij 145 cm groot.

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde autodekens gaat jouw voorkeur uit? In de basis kan ik alle drie de varianten aanraden, maar toch is het S.old autodeken mijn absolute favoriet.

Met dit autodeken geniet jouw hond van al het gewenste comfort, terwijl jouw auto ook nog eens op de gewenste manier beschermd wordt. Leg het autodeken in jouw auto klaar, leg jouw hond op het deken neer en rijd samen op een aangename manier naar de eindbestemming toe!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie