Labrador kopen? Lees eerst dit handboek!

Honden zijn de meest trouwe maatjes die je je maar voor kunt stellen. Met een hond aan jouw zijde is het leven eigenlijk alleen maar leuker. Je wordt altijd vrolijk begroet, je kunt mooie wandelingen maken en er is altijd wel reuring om jouw heen.

Wil jij per sé voor een loyale en gezellige hond gaan? Dan is het voor de hand liggend om voor de labrador te kiezen. Het is niet voor niets dat dit hondenras in ons land zó populair geworden is. Nee, dit is volledig te danken aan het gedrag, het karakter én de uitstraling van een labrador.

Twijfel jij om een labrador in huis te nemen? Voordat je definitief een hond in huis gaat nemen, is het verstandig om je in het betreffende hondenras te verdiepen. Dat is het geval als je een herder mogelijk in huis wilt nemen, maar ook als je een labrador mogelijk in huis wilt gaan nemen. 

In dat geval is het wellicht interessant om het Labrador handboek te kopen. In dit handboek vind je eigenlijk alle relevante informatie over dit populaire hondenras. Maar, is het ook daadwerkelijk aan te raden om het Labrador handboek aan te schaffen? Je gaat het in deze uitgebreide Labrador handboek review lezen. In deze review zoomen wij volledig in op dit handboek!

Wat is het Labrador handboek precies?

Zit je er aan te denken om een labrador in huis te halen? Dan is het goed om onderzoek te doen naar hetgeen je in huis gaat halen. Om alle benodigde kennis over een labrador op te doen, kun je via het internet heel veel informatie op doen. Het lastige hiervan is alleen dat deze informatie behoorlijk versplinterd is; op website A vind je informatie X, terwijl je op website B informatie Y vindt.

Gelukkig kun je ook voor het Labrador handboek kiezen. In dit handboek wordt eigenlijk alles besproken wat met de labrador te maken heeft. Dit heeft betrekking op bijvoorbeeld de geschiedenis van het ras, maar ook op het opvoeden van een labrador. Daarnaast komen ook onderwerpen als training, beweging en (veelvoorkomende) ziekten uitgebreid aanbod.

Als je dit boek doorneemt, weet je in principe alles over dit hondenras. Je doet hier veel kennis mee op, waarmee je jouw labrador op de perfecte manier op kunt voeden. Het leuke is dat je bij het Labrador handboek ook nog meerdere bonussen meegeleverd krijgt.

Over onder meer deze bonussen lees je meer in deze Labrador handboek review. Daarbij bespreken we in deze review ook nog hóe dit boek precies opgebouwd is. Zo vind je verderop in deze review een korte glimp van de totale inhoudsopgave van het Labrador handboek.

Wie heeft dit boek geschreven?

Labrador handboek review - Wil je deze wel kopen?
Jan Jacops

Klinkt het Labrador handboek bij jou als muziek in de oren? Dan ben je mogelijk benieuwd naar de persoon die dit boek geschreven heeft. Nou, dat is wel iets waar wij persoonlijk erg nieuwsgierig naar waren. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de schrijver van het Labrador handboek. Én naar het verhaal achter deze schrijver.

Naar de naam van de schrijver hoefden wij niet al te lang te zoeken. Op de voorpagina van dit boek prijkt namelijk de naam van de schrijver; Jan Jacobs. Wij zijn verder op onderzoek gegaan, maar konden verder helemaal geen informatie over Jan Jacobs vinden. Het enige wat wij konden vinden, was onderstaande informatie op de website van het Labrador handboek:

Mijn naam is Jan Jacobs ik ben auteur, hondenliefhebber en heb ruim vijfentwintig jaar ervaring in de verzorging en opvoeding van labradors. En dat is met heel veel vallen en opstaan gegaan.

Toen wij deze tekst onder ogen kregen, kregen wij direct een déjà vu. Het deed ons namelijk denken aan het verhaal dat we ook bij het Duitse Herder handboek gelezen hebben. Ook bij dat handboek had de schrijver een typisch Hollandse naam. Dít deed ons vermoeden dat er iets meer aan de hand was.

Dat bleek uiteindelijk ook. Op basis van ons eigen onderzoek kunnen wij namelijk het volgende concluderen: dit boek is niet geschreven door Jan Jacobs. Het is namelijk een feit dat Jan Jacobs helemaal niet bestaat; dit is gewoonweg de naam van een fictief persoon.

Door wie dit boek dan wel geschreven is? Dat is gedaan door het team van Blue Sky Marketing. Dit bedrijf heeft in de afgelopen jaren meerdere van deze hondenboeken uitgebracht, waarbij elk boek door een schrijver met een typische Nederlandse naam geschreven is. Het is voor ons onduidelijk waarom dit bedrijf kiest voor dergelijke namen. Het straalt toch veel meer vertrouwen uit om gewoon de eigen naam te hanteren?

Is de schrijver te vertrouwen?

Zo, je weet nu dat het Labrador handboek door Blue Sky Marketing geschreven was. Toen wij hier achter kwamen, zijn wij direct op zoek gegaan naar meer informatie over dit bedrijf. We hebben niet heel veel informatie kunnen vinden, maar we zijn eigenlijk wel gerustgesteld.

Op basis van ons onderzoek kunnen we namelijk het volgende concluderen:

 • Blue Sky Marketing staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bij de KvK zijn verder ook geen misstanden te vinden.
 • De online beoordelingen zijn vrij positief. Her en der zijn op het wereldwijde web beoordelingen over Blue Sky Marketing te vinden. Veel van deze beoordelingen zijn behoorlijk positief te noemen; dat is uiteraard een goed teken.

We kunnen dus stellen dat Blue Sky Marketing voor 100% te vertrouwen is. Wel vinden we het bijzonder vreemd dat dit bedrijf louter voor fictieve schrijvers kiest. Het zou in onze ogen een stuk betrouwbaarder zijn als het bedrijf gewoon hun eigen naam zou gebruiken. Enfin, je kunt wél met een gerust hart dit e-book bestellen. Dat is uiteindelijk waar het om draait, niet waar?

Voor wie is dit boek geschikt?

Is het zo dat het Labrador handboek voor veel mensen geschikt is? Ja, daar komt het in onze ogen wel op neer. Ben jij bijvoorbeeld van plan om binnenkort een labrador in huis te nemen? Dan komt dit boek uitermate goed van pas. Met dit boek kun je immers de benodigde kennis over een labrador op gaan doen.

Daarbij maakt het overigens niet uit wat de leeftijd van de labrador is. In dit artikel wordt uitgebreid ingezoomd op puppy’s, maar ook op senioren. Ook als je een oudere labrador in huis gaat halen, is dit boek voor je geschikt.

Labrador kopen? Lees eerst dit handboek!
Volwassen Labrador

Heb jij op dit moment al een labrador in huis rondlopen? Ook dan is dit boek voor jou geschikt. Met dit boek kun je namelijk veel meer gevoel voor jouw hond gaan krijgen. Zo ga je bijvoorbeeld doorkrijgen wáárom jouw hond op bepaalde momenten bepaald gedrag vertoont.

Heb je gewoonweg veel interesse in dit unieke hondenras? Ook dan is dit boek voor je interessant. Het is in ons land sowieso een feit dat de labrador ongekend populair is. Het is hierdoor dan ook goed mogelijk dat jij graag iets meer van dit hondenras wilt weten. Mocht dat het geval zijn, kun je met een gerust hart het Labrador handboek bestellen.

Wat is het doel van het Labrador handboek?

Wij waren bijzonder benieuwd naar de beweegredenen van Blue Sky Marketing. De beweegredenen van dit bedrijf om uitgerekend dit boek te schrijven. Toen wij hier navraag over deden, kregen wij een mooi antwoord terug.

Het bedrijf gaf aan dat ze alle informatie over labradors graag op één plek wilde hebben. Als je nu via het internet op zoek naar informatie over de labrador gaat, kom je echt heel veel informatie tegen. Veel van deze informatie is waardevol, maar veel van deze informatie is ook tegenstrijdig.

Blue Sky Marketing wilde die tegenstrijdigheid voorgoed wegnemen. Alle informatie die in dit boek te vinden is, berust dan ook op de waarheid. Het doel was daarbij juist om alle informatie op één centrale plek te krijgen. In dat doel is Blue Sky Marketing dus prima geslaagd.

Uiteindelijk is het hoofddoel van dit boek het volgende: jou laten ontdekken hoe je jouw labrador kunt veranderen in een lieve en gehoorzame hond. Uiteindelijk draait alles dus om het opvoeden, trainen en in bedwang houden van jouw labrador. Met de informatie uit het Labrador handboek zou je – al met al – een trouwe band met jouw labrador op moeten kunnen bouwen.

Daarvoor heeft Blue Sky Marketing voor een uitgebreid boek gezorgd. Hoe uitgebreid dit boek is? Nou, daar vertellen wij je verderop in deze Labrador handboek review graag iets meer over. Daarbij bespreken we óók uitgebreid uit welke hoofdstukken dit bestaat.

Hoe is het Labrador handboek opgebouwd?
Wat denk jij vooralsnog van het Labrador handboek? Hebben wij je met deze Labrador handboek review al een beetje weten te enthousiasmeren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Persoonlijk zijn wij namelijk behoorlijk onder de indruk van dit boek.

Waar deze positiviteit aan te danken is? Deze positiviteit is met name te danken aan de opbouw van het boek. Wij durven namelijk het volgende te stellen: in dit boek vind je gewoonweg alle informatie over de labrador terug. Je doet veel kennis op, terwijl je ook meer gevoel voor jouw hond gaat krijgen. Je gaat bijvoorbeeld veel beter begrijpen waarom hij op sommige momenten blaft.

Om je hier een indruk van te geven, zetten wij graag de 12 hoofdstukken voor je op een rijtje:

 • Hoofdstuk 1: Geschiedenis
 • Hoofdstuk 2: Raskenmerken
 • Hoofdstuk 3: Aanschaf
 • Hoofdstuk 4: De pup
 • Hoofdstuk 5: Zindelijkheidstraining
 • Hoofdstuk 6: Opvoeding
 • Hoofdstuk 7: Apporteren
 • Hoofdstuk 8: Voeding
 • Hoofdstuk 9: Uiterlijke verzorging
 • Hoofdstuk 10: Gezondheid
 • Hoofdstuk 11: Fokken
 • Hoofdstuk 12: Herplaatsing

Uit deze hoofdstukken blijkt direct dat dit boek echt heel uitgebreid is. Alle onderwerpen met betrekking tot een labrador komen gewoonweg uitgebreid in dit boek naar voren. Opvallend hierbij is dat het boek ‘slechts’ 50 pagina’s telt. In onze ogen had dit een stuk uitgebreider gekund, maar Blue Sky Marketing heeft voor een behoorlijk klein lettertype gekozen.

Dat is direct iets wat wij het minst prettig aan dit boek vinden. Qua inhoud en opbouw is dit boek subliem, maar de opmaak is van een relatief laag niveau. Zo ziet de opmaak er ietwat amateuristisch uit, terwijl het lettertype dus ook aan de (te) kleine kant is.

Wat wij dan wel weer interessant vinden, is de manier waarop dit boek wegleest. Als je eenmaal de eerste pagina van het Labrador handboek doorgenomen hebt, wil je het boek in één klap uitlezen. Dat was in ieder geval wel iets waar wij ‘last’ van hadden.

Het enige wat wij verder nog jammer vinden, is de overeenkomst met veel andere boeken van Blue Sky Marketing. Onder meer de opmaak lijkt bij alle boeken bijvoorbeeld hetzelfde te zijn. Alleen de kleurtjes hier en daar en enkele foto’s zijn aangepast. Dit had Blue Sky Marketing in onze ogen een stuk beter mogen/moeten/kunnen doen.

Al met al zijn wij over de opbouw en inhoud wel erg te spreken. Het boek is uitgebreid, het boek leest lekker weg en de inhoud is van een echt hoog niveau. Eigenlijk aan alles merk je dat ‘Jan Jacobs’ veel verstand van de labrador heeft. Tevens vinden wij het super dat je alle informatie gewoon in één boek kunt vinden. Je hoeft niet langer meer het halve internet af te zoeken naar informatie over de labrador.

Krijg je bonussen meegeleverd bij het Labrador handboek?

Het mag duidelijk zijn: wij zijn behoorlijk te spreken over het Labrador handboek. Dit geldt niet alleen voor het e-book zelf, maar ook voor de bonussen. Als je het e-book aanschaft, krijg je dit boek direct in jouw mailbox geleverd. In dat mailtje vind je echter ook meerdere bonussen. Tot onder meer de volgende bonussen krijg je direct toegang:

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-book): in dit boek vind je allerlei relevante informatie voor het opvoeden van een puppy.
 • Je hond de baas (e-book): met dit boek ga je leren hoe je de problemen bij jouw hond op kunt lossen.
 • Honden training geheimen (e-book): in dit boek ga je kennis maken met de tips van professionele hondentrainers. Deze hondentrainers delen eigenlijk hun grootste geheimen met je in dit boek.
 • Acht ongelooflijk simpele technieken om je hond te laten komen als je roept (e-book): met dank aan de informatie uit dit boek kun je jouw hond van een afstandje roepen. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat hij direct naar jou toe komt.
 • Levenslange updates: tot slot krijg je ook nog levenslange updates tot dit boek en de bonussen. Mocht Blue Sky Marketing aanpassingen aan het boek doorvoeren, krijg jij daar ook toegang tot.

Al deze bonussen krijg je geheel gratis meegeleverd. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit een behoorlijke waarde met zich mee brengt. Nou, dat klopt zeker, zoals je in onderstaande tabel kunt zien:

Over deze bonussen zijn wij gematigd positief. Aan de ene kant vinden wij het super dat je veel bonussen meegeleverd krijgt. Veel van deze bonussen zijn ook van de gewenste kwaliteit, maar dat geldt helaas niet voor alle bonussen. Zo hebben wij opgemerkt dat deze bonussen bij andere boeken door Blue Sky Marketing ook geleverd worden. Dit betekent dus dat de bonussen niet volledig op de labrador afgestemd zijn. Een gemiste kans wat ons betreft.

Wat vinden andere lezers van het boek?

Is het Labrador handboek populair? Ja, dat kunnen we gerust stellen. Op het internet zijn wij namelijk behoorlijk veel beoordelingen over dit boek tegengekomen. Het eerste wat ons direct opviel, was dat de meeste beoordelingen onwijs positief zijn.

Zo zijn veel lezers te spreken over de inhoud en de opbouw van het boek. Precies hetgeen waar wij in deze Labrador handboek review ook zo positief over zijn geweest. Tegelijkertijd worden ook de bonussen geroemd, maar er zijn ook enkele mensen die de bonussen niet al te goed vinden.

Feit is dat veel lezers echt tevreden zijn. Iets wat ook blijkt uit de twee onderstaande beoordelingen:

Met name de tweede beoordelingen vinden wij veelzeggend. Hans is namelijk een erkende labrador fokker; hij weet dus van origine al veel over de labrador. Toch is hij van mening dat dit boek een absolute meerwaarde heeft! Mooi, toch?

Wat moet je voor het Labrador Handboek betalen?

Hebben wij je met deze Labrador handboek review warm weten te maken? Heb je daarom direct interesse om dit e-book over de labrador aan te schaffen? Dat is iets wat wij ons goed voor kunnen stellen. Persoonlijk zijn wij namelijk ook écht te spreken over dit boek.

Dit is te danken aan het boek zelf, maar ook aan het prijskaartje. Normaal gesproken betaal je een bedrag van 47 euro, maar je geniet tijdelijk van een korting van 10 euro. Dit betekent dat je voor een bedrag van slechts 37 euro de trotse eigenaar van dit boek bent.

Bijkomend voordeel: voor dit lage bedrag krijg je ook alle bonussen meegeleverd. Je krijgt dus de beschikking over het e-book én over alle bijbehorende bonussen. Ideaal!

60 dagen garantie

Ben je niet tevreden met de aankoop van dit boek? Als je dit binnen 60 dagen aan Blue Sky Marketing laat weten, krijg je jouw volledige aankoopbedrag retour. Het doen ons goed om te zien dat Blue Sky Marketing op haar beurt netjes voldoet aan de gestelde wettelijke regels.

Wat zijn de voor- en nadelen van het Labrador handboek?

Weet jij nog niet zeker of het Labrador handboek iets voor jou is? Om deze Labrador handboek review waardig af te sluiten, hebben wij alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van deze voor- en nadelen kun je ongetwijfeld direct voor jezelf de juiste keuze maken:

De voordelen van het Labrador handboek:

 • Het boek bevat veel waardevolle informatie: het boek is met 50 pagina’s niet super dik, maar toch vind je in dit boek onwijs veel waardevolle informatie terug. Informatie waar je bovendien echt direct mee uit de voeten kunt.
 • Fijne opbouw: ook zijn wij over de opbouw van dit boek te spreken. Over de opbouw is nagedacht, waardoor de hoofdstukken perfect op elkaar aansluiten. Doordat het om maar liefst 12 hoofdstukken gaat, worden eigenlijk alle belangrijke onderwerpen besproken in dit boek.
 • Het boek is door een expert geschreven: ja, in onze ogen is dit boek echt door een expert geschreven. Het gaat hierbij overigens niet om Jan Jacobs, aangezien dit slechts een fictieve naam is. De echte schrijver heeft in ieder geval veel verstand van labradors.
 • Veel bonussen meegeleverd: kies je voor het Labrador handboek? Dan kies je indirect ook voor de nodige bonussen. Zoals je in deze Labrador handboek review hebt kunnen lezen, krijg je immers de nodige bonussen meegeleverd.
 • Scherp geprijsd: tot slot vinden wij ook het prijskaartje bijzonder interessant. Voor een bedrag van 37 euro kun jij je al verdiepen in dit waanzinnige hondenras.

De nadelen van het Labrador handboek:

 • Enige onduidelijkheid over de schrijver: we vinden het persoonlijk erg jammer dat dit boek door een fictief persoon geschreven is. Dit brengt een bepaald gevoel van ongerustheid en onduidelijkheid met zich mee.
 • De opmaak is niet al te fraai: het boek leest heerlijk weg, maar dat is niet te danken aan de opmaak. Nee, de opmaak van dit boek is echt van een behoorlijk laag niveau. Een gemiste kans voor Blue Sky Marketing in onze ogen.

Kunnen wij het Labrador handboek aanraden?

Zo, we zijn aan het einde van deze Labrador handboek review uitgekomen. Om deze review in stijl af te sluiten, vellen wij graag een eindoordeel. Het verbaast je wellicht niet, maar wij kunnen je dit boek van harte aanraden. In onze ogen is dit boek van een hoog niveau, leest het boek lekker weg én is het boek vooral lekker uitgebreid. Wij zijn van mening dat je jouw labrador perfect op kunt gaan voeden, met alle dank aan het Labrador handboek!

Labrador kopen, lees eerst dit handboek
Wordt het boek naar huis opgestuurd?

Nee, het Labrador handboek is een e-book. Na aanschaf krijg je dit boek direct in jouw mailbox geleverd, waarna je het boek digitaal kunt lezen.

Worden in dit boek andere hondenrassen besproken?

Nee, in dit boek ligt de focus echt volledig op de labrador. Feit is wel dat sommige bonussen niet volledig afgestemd zijn op de labrador. In sommige bonussen kun je daarom het één en ander over andere hondenrassen lezen.

Wat kost het Labrador handboek?

Voor dit boek betaal je een bedrag van 37 euro. Dit betreft echter wel een tijdelijk bedrag, aangezien je normaal gesproken 47 euro voor dit boek moet betalen.

Kun je het boek retourneren?

Ja, het is mogelijk om dit boek binnen 14 dagen te retourneren. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Blue Sky Marketing.

Foto van auteur

Geschreven door Maik Kroeze

Daisy is van jongs af aan al dol op honden. Op Puppytrainen.nl deelt ze al haar kennis, tips en ervaringen zodat jij met vertrouwen jouw pup kunt opvoeden tot je beste maatje.

Plaats een reactie