Welke puppy past bij mij?

Welke puppy past bij mij? Hoogstwaarschijnlijk een vraag waar jij op dit moment mee zit. Eenmaal de knoop doorgehakt dat je graag een puppy zou willen, is het wel zo handig om te beslissen voor welk hondenras je zou willen gaan.

Er zijn veel verschillende hondenrassen en puppy’s waar je uit kunt kiezen. Het ligt er ook maar net aan wat je zelf zou willen. Zou je een energieke hond willen, die altijd wel in is voor een spelletje? Of kies je liever voor een ras dat wat rustiger is en niet zoveel beweging nodig heeft op een dag?

Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met je eigen leefomstandigheden. Neem nu bijvoorbeeld de ruimte en je dagelijkse bezigheden. Welke hond past daar het beste bij?

Welke puppy past het best bij mij en hoe kom je daar precies achter? Dat zijn twee vragen die we in dit blogbericht gaan beantwoorden. Na het lezen hiervan weet jij hoe je het beste kunt bepalen welke hond bij je past.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Welke puppy past bij mij?

Voordat je een puppy in huis gaat halen en je je daarop kunt gaan verheugen, zul je eerst de keuze moeten maken voor welk hondenras je wil gaan. Heb je wat research gedaan in deze hoek, dan ben je er vast achter gekomen dat er veel verschillende hondenrassen zijn, met allemaal een ander karakter.

Welke puppy past bij mij? Dat is de vraag waar je op dit moment het antwoord zou willen hebben. Omdat er veel hondenrassen zijn, is er wat dat betreft altijd genoeg keus en kun je een hond kiezen die bij jou past.

Het antwoord op de vraag; Welke hond past bij mij? Die is eigenlijk vrij simpel te beantwoorden en hoeft dus ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het antwoord ligt namelijk bij jezelf. Door rekening te houden met jezelf en met je gezin, word het al wat makkelijker om een hond uit te kiezen die bij je past. Bij het kiezen van een puppy houd je onder andere rekening met het volgende:

Welke puppy past bij mij?
Welke puppy past bij jou?
  • Dagelijkse schema; ben je overdag veel weg en aan het werk of ben je veel thuis?
  • Gezin; heb je een gezin met kinderen?
  • Ruimte; heb je veel ruimte in- en rondom het huis of juist niet?
  • Tijd vrijmaken; ben je bereid om de tijd te nemen voor de opvoeding van een jonge pup?
  • Grootte; wil je een hond die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen?

Door rekening te houden met de bovenstaande punten, kom je er niet alleen achter welke hond bij je past, maar ook of een hond überhaupt bij jou past. Het zal je namelijk verbazen hoeveel honden uiteindelijk in het asiel terechtkomen, omdat hun baasjes de opvoeding onderschat hebben. Welke puppy past het best bij mij? Jij weet waar je rekening mee moet houden.

Welke honden zijn lieve gezinshonden?

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om een hond of puppy in huis te nemen. Niet geheel zonder reden. Voor de meeste gezinnen is het namelijk een grote verrijking om een hond in huis te nemen. Behalve de gezelligheid, reageert de ontwikkeling van kinderen er positief op en kunnen eventuele allergieën in de toekomst uitblijven.

Met andere woorden: wat voor hond past bij mij en bij mijn gezin? Er zijn een aantal hondenrassen die bekend staan als lieve gezinshonden. Dat kunnen de volgende zijn:

Welke puppy past bij mij?
Schattige Labrador pup
  • Labrador
  • Golden Retriever
  • Beagles
  • Cocker Spaniël
  • Jack Russel 

Over het algemeen hebben de bovenstaande honden een lief en zachtaardig karakter, wat natuurlijk uitstekend samen kan gaan met kinderen. Hoewel het theoretisch gezien goed moet kunnen, is iedere hond natuurlijk anders. Zorg dat je er altijd bij blijft en je je hond en kids nooit alleen laat.

Een puppy of juist een oudere hond?

Wanneer mensen ervoor kiezen om een hond in huis te nemen, word er al vrij snel aan een jonge puppy gedacht. Dit is dan ook nog steeds de populairste keuze. Tegenwoordig zijn er veel verschillende fokkers die gecertificeerd zijn en een nestje met pups hebben. 

Toch wil het opvoeden van een jonge puppy nog weleens onderschat worden. Het kan een enorme uitdaging zijn, er gaat veel tijd in zitten en het is niet altijd goed te combineren met het gezin of werk. Maar wat als je wel een hond wil? Welke hond past bij mij?

Behalve dat er veel mogelijkheden zijn voor het in huis nemen van een puppy, zijn er ook mogelijkheden voor een oudere hond. Bijvoorbeeld uit het asiel. Deze honden hebben de eerste basis van de opvoeding al gehad en wachten vaak met smart op een fijn en liefdevol huis.

Welke puppy past bij mij?
Volwassen hond aan het zwemmen

Een actieve of juist een rustige hond?

Om te kunnen bepalen welke puppy bij past, neem je dus ook jezelf als toekomstig baasje onder de loep. Wat zou je willen en wat zou je eventueel aan kunnen? Kies je liever voor een actieve hond, die altijd in is voor een spelletje en lekker speels is? Of gaat jouw voorkeur juist uit naar een hondenras dat wat rustiger is?

Mocht je willen kiezen voor een actieve hond, dan is het goed om jezelf af te vragen of je voldoende ruimte hebt in- en rondom het huis en of je voldoende de tijd hebt om hem meerdere malen per dag uit te kunnen laten. Actieve hondenrassen zoals de Jack Russel en Beagle, hebben een hoog energielevel. Voornamelijk door het jachtinstinct. Ze zijn lekker actief, speels en gaan op die manier goed samen met kinderen. Hebben ze echter te weinig ruimte of krijgen ze niet genoeg beweging? Dan kan die overtollige energie omslaan naar gedragsproblemen.

Rustigere hondenrassen zoals de Bulldog, de Shih Tzu en Mopshond zijn gauw tevreden, hebben weinig beweging en ruimte nodig. Wellicht zijn dit hondenrassen die beter bij jou, je gezin en leefsituatie passen. Zo voorkom je namelijk dat je de opvoeding niet goed aankan of dat je hond niet krijgt waar hij behoefte aan heeft. Dat is voor jullie beiden niet prettig.

Welke puppy past bij mij?
De Bulldog is een rustig hondenras

Conclusie

Welke puppy past bij mij en welke puppy past het best bij mijn leefsituatie? Dat zijn enkele vragen die je in dit blogbericht beantwoord hebt gekregen. Wellicht erg nuttig voor jou, aangezien je nu kunt beslissen welke hond het best bij jou past.

Welke puppy bij jou past, dat hangt eigenlijk voor een groot deel van jezelf en van je gezinssituatie af. Bijvoorbeeld of je er wel tijd voor hebt, hoeveel ruimte je hebt thuis en of je een gezin met kinderen hebt. Aan de hand daarvan kun je zelf antwoord geven op de vraag: Welke puppy past bij mij?

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie