Welk tuigje voor Beagle? – Onze top 3!

Een ontspannen wandeling maken samen met je Beagle. Wie wil dat nu niet als baasje? Voor een ontspannen wandeling heb je natuurlijk een halsband en een hondenriem nodig.

Maar wat nu als je Beagle erg trekt tijdens het wandelen of zijn halsband niet lekker bij hem zit? In dat geval is een tuigje is voor een Beagle een goede keus.

Een hondentuigje is gemakkelijk te bevestigen bij je Beagle en voorkomt dat hij gaat trekken aan de hondenriem. Voor jullie beiden zal dat erg comfortabel zijn.

De vraag die je jezelf nu stelt, is hoe je aan een tuigje komt die geschikt is voor een Beagle. In dat geval zit je bij dit artikel helemaal goed.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

In dit artikel gaan we je meer vertellen over hondentuigjes in het algemeen en vertellen we je welke hondentuigje volgens ons het beste is voor een Beagle. Na het lezen van dit artikel ben je hier helemaal van op de hoogte en weet je welk tuigje het beste is voor je Beagle.

Het beste tuigje voor een Beagle is het hondentuigje van het merk Hunter.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Waarom kiezen voor een tuigje voor een Beagle?

Er bestaan natuurlijk veel hondenhalsbanden waar je voor zou kunnen kiezen. Waarom zou je dan moeten kiezen voor een hondentuigje in plaats van een hondenhalsband voor je Beagle? Dat ga ik je uitleggen.

Een hondenhalsband zit alleen bevestigd om de nek van de Beagle. Dat betekent dat wanneer hij aan de riem trekt alle kracht rondom zijn nek terecht komt. Je begrijpt, dat ik geen prettig gevoel voor hem. De halsband zal erg strak komen te zitten bij je Beagle.

Bij een hondentuigje word deze druk gelijkmatig verdeeld over zijn borst. Een veel prettiger gevoel voor hem, maar ook voor jou.

Welk tuigje voor Beagle? – Onze top 3!
Zit ik niet mooi baasje?

Ook voor jou word de druk veel beter verdeeld en kan je de hondenriem beter vasthouden of je Beagle tot de orde roepen. Daarnaast zijn Beagles oorspronkelijk jachthonden. Misschien wist je dat of heb je dat al ervaren.

In dat geval is het niet moeilijk in te vullen waarom je voor een tuigje zou moeten kiezen. Omdat Beagles graag jagen, hebben ze er weleens een handje van om te ontsnappen.

Je kiest dus niet alleen voor het comfort van je Beagle voor een hondentuigje, maar ook voor het comfort van jezelf. Zo kunnen jullie beiden ontspannen tijdens het uitlaten.

Waar let je op bij het aanschaffen van een tuigje?

Zijn er dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuigje voor Beagles? Die zijn er zeker. We hebben te maken met een levend dier. Je hond verdiend daarom de beste omstandigheden die er zijn.

Kiezen voor een goed hondentuigje draagt daaraan bij. Daarom dat we een lijstje hebben gemaakt met dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuigje.

 • Zacht materiaal: Omdat Beagles graag jagen, kunnen ze flink gaan trekken aan de hondenriem. Wanneer je kiest voor scherp materiaal, kan dit in hun vel gaan snijden. Iets wat niet prettig is en wat je moet voorkomen.
 • De juiste maat: Dat een tuigje niet te strak moet zitten, dat is logisch. Maar een tuigje dat te los zit bij je Beagle, dat is ook niet de bedoeling. Beagles zijn namelijk slim genoeg als het gaat om ontsnappen.
 • Duurzaam materiaal: Je wilt het liefste dat het hondentuigje zo lang mogelijk mee zal gaan. Kies daarom voor duurzaam materiaal zodat het nog jaren mee kan gaan.
 • Sterk hondentuigje: Kies altijd voor een sterk hondentuigje. Zeker als je Beagle trekt aan de hondenriem of riemen snel gesloopt heeft. Als het hondentuigje tegen een stootje kan, kan deze langer mee.
 • De prijs: De prijs bepalen is erg persoonlijk. Beslis daarom voor jezelf hoeveel geld je aan het hondentuigje wil besteden. Wat we je wel mee willen geven, is dat goedkoop in de meeste gevallen ook duurkoop is. Investeer je in een wat duurder hondentuigje, dan weet je ook zeker dat deze goed is en lang mee zal kunnen gaan. 
 • De kleur: Zeg nu zelf, het uiterlijk is ook niet geheel onbelangrijk. Kies naast het comfort ook voor een hondentuigje dat jij mooi vindt voor je Beagle.

Welke tuigje voor een Beagle? – Onze top 3

We hebben je inmiddels veel verteld over hondentuigjes voor Beagles. Je weet waarom je ervoor kiest en waar je op moet letten. Laten we doorgaan naar de top 3 met de beste tuigjes voor Beagles. In deze top 3 staat ook het tuigje dat je aan het begin van dit artikel kon vinden.

Welk tuigje voor Beagle? – Onze top 3!

1. Hunter Norwegian Tuig – Verschillende kleuren – 1 Stuk

Als we het hebben over het perfecte tuigje voor een Beagle, dan is het wel deze van het merk Hunter. Dit tuigje is namelijk speciaal gemaakt voor honden die de neiging hebben om veel te trekken aan de hondenriem. Ideaal voor een Beagle!

Het tuigje van Hunter is gemaakt van goede en duurzame kwaliteit. Hierdoor zal hij lang meegaan. Het tuigje is gemaakt van het zachtste materiaal en is ook nog eens water afwerend. Je merkt het al, je

Beagle zal het tuigje van Hunter comfortabel kunnen dragen en hier geen enkele last van krijgen. Dat is een prettig idee voor jou als baasje. Laat je je Beagle uit in het donker? Geen zorgen, het tuigje beschikt over reflecterende strepen zodat jullie beiden goed te zien zijn in het donker.

Niet alleen is het tuigje van Hunter geschikt voor honden die de neiging hebben om te trekken, maar ook een gevoelige nek hebben. Niet voor niks hebben wij het tuigje van Hunter verkozen tot het beste tuigje voor Beagles.

Het tuigje is verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL waardoor hij bij iedere Beagle zal passen. Niet alleen is het tuigje verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren:

 • Zwart
 • Grijs
 • Blauw
 • Bruin
 • Lichtbruin
 • Paars
 • Rood
[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Julius K9 Powertuig/Harnas – Verschillende Maten En Kleuren

Mocht je uitdrukkelijk zoeken naar een hondentuigje dat onverwoestbaar is, dan is de Julius K9 Powertuig een dikke aanrader voor jou. Dat je Beagle het tuigje niet kapot zal kunnen trekken, dat is in ieder geval een ding dat zeker is.

Het tuigje is gemaakt van het duurzaamste en sterkste materiaal. Dat de Julius K9 tegen een flink stootje kan, daar kan je vrijwel zeker van zijn. Niet alleen is het tuigje duurzaam, ook is deze gemaakt volgens ergonomische richtlijnen en is de binnenkant gemaakt van het zachtste materiaal.

Dat betekent dat je Beagle er geen hinder van zal ondervinden en hij het tuigje comfortabel zal kunnen dragen. Bovenop het tuigje vindt je een handvat en een stevige ring waaraan je de hondenriem kan bevestigen of waaraan je je Beagle kan optillen, mocht dat nodig zijn.

Je ziet het, de Julius K9 Powertuig is zeer geschikt voor jouw Beagle. Het tuigje is beschikbaar in de maten S tot en met XXL en ook in verschillende kleuren:

 • Rood
 • Zwart
 • Oranje
 • Gebloemd Roze

Laten we ook even heel erg eerlijk zijn, het uiterlijk telt ook zeker mee. En zeg nu zelf, hoe stoer ziet dit hondentuigje eruit?

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Trixie Hondentuig – Soft – Zwart

Als laatste is dit een hondentuig van het merk Trixie. Trixie is een bekend merk dat goede kwaliteit aan hondenproducten levert. Niet voor niks verdient het hondentuig van Trixie een plekje binnen deze top 3.

Ook het hondentuigje van Trixie is speciaal afgestemd op honden die de neiging hebben om erg te trekken aan de hondenriem. Door het hondentuigje kunnen jij en je Beagle optimaal ontspannen tijdens de wandeling.

Hoe fijn is dat vooruitzicht? Het tuigje is gemakkelijk te bevestigen en door de gespen aan te passen naar het lichaam van jouw Beagle. Hij zal dus nooit te strak of te los zitten bij hem.

Naast de handige gespen beschikt het tuigje van Trixie over zacht materiaal en over reflecterende strepen. Samen een wandeling maken in het donker moet dus geen enkel probleem zijn voor jullie.

Het hondentuig van Trixie is zeer geschikt voor jou als baasje en voor je Beagle. Het hondentuig is verkrijgbaar in de maten S, M en L/XL. Voor een fijne en ontspannen wandeling samen met je Beagle moet je hoe dan ook bij Trixie zijn.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Meer weten over de Beagle?

Heb je het artikel helemaal tot en met hier gelezen? Super, dan ben je veel te weten gekomen over de Beagle. Zou je meer willen weten over De Beagle? Download het e-book Beagle Geheimen en leer nog veel meer over dit geweldige hondenras.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over hondentuigjes voor Beagles. Je weet welk hondentuigje volgens ons het beste is én je hebt een handige top 3 gekregen met daarin nog veel meer tuigjes voor Beagles.

Zorg ervoor dat je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hondentuigje. Een overzicht daarvan vindt je hierboven.

Zou jij nog veel meer willen weten over de Beagle? Download het e-book Beagle Geheimen en kom nog veel meer te weten over dit hondenras

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie