Beste Drinkfontein voor je hond – Top 5

In de zomer kan het behoorlijk warm worden in Nederland. Tijdens deze warme dagen heeft je hond extra veel behoefte aan fris drinkwater en drinkt een hond vaak ook meer dan tijdens de minder warme dagen. Het water in een standaard waterbak, wordt vaak snel vies als het buiten staat, maar ook stilstaand water is vaak minder gezond voor honden dan stromend water.

Met een drinkfontein voor je hond neem je direct afscheid van alle bovengenoemde problemen. Een drinkfontein zorgt er namelijk voor dat het water blijft stromen, maar ook dat het water schoon blijft en gefilterd wordt. Dat komt vooral omdat de meeste drinkfonteinen voor een hond een filter hebben die het water filtert.

Er zijn heel veel verschillende drinkfonteinen te verkrijgen en lang niet alle producten voldoen aan hoge standaarden. Welke drinkfontein voor je hond moet je dan kiezen en welke is het beste? In dit artikel gaan we de 5 beste drinkfonteinen bespreken, zodat jij met gemak een keuze kunt maken.

Puppytrainen kiest de Petoneer Drinkfontein als de beste keuze!

Deze drinkfontein heeft een SMART UV filter, een echte bacterie doder. Dat betekent dat jouw hond met deze drinkfontein van een hoge waterkwaliteit geniet.

Beste drinkfontein voor je hond – Top 5

Je weet nu al welke drinkfontein voor je hond ik heb verkozen tot de beste drinkfontein. Natuurlijk wil ik je de mogelijkheid geven om te kiezen tussen verschillende soorten drinkfonteinen voor je hond.

Beste Drinkfontein voor je hond - Top 5
Hond drinken uit bak water

Daarom heb ik voor jou een selectie gemaakt van de top 5 beste drinkfonteinen voor je hond. Zo kun jij kiezen welke van de onderstaande producten het beste bij je past en die uiteindelijk bestellen.

Alle drinkfonteinen in dit blogbericht zijn nauwkeurig bekeken en vergeleken met elkaar. Daarom kunnen we stellen dat alle 5 producten uit deze selectie goede producten zijn en de moeite waard zijn om aan te schaffen.

Petoneer Drinkfontein hond – Beste keuze

Petoneer - Drinkfontein Kat/Hond - Kattenfontein - Smart Met UV Sterilisatie 2L puppytrainen.nl
Bron afbeelding Bol.com

Als ik je direct een drinkfontein zou mogen aanraden zou ik je zeker adviseren te gaan voor de Petoneer drinkfontein. Deze drinkfontein is een Smart Apparaat.

Dat betekent dat je deze drinkfontein met je smartphone kunt koppelen. Daarnaast is deze drinkfontein voorzien van een 3 filtersysteem, een UV- Bacteriedoder en een pomp.

Hierdoor is de waterkwaliteit gerust optimaal te noemen. Het gefilterde water bestaat uit weinig bacteriën en een hoge concentratie aan zuurstof in het water. Wat nog mooier is, is dat je de kwaliteit van het water kunt aflezen op je smartphone.

Deze drinkfontein voor je hond heeft een waterreservoir van maar liefst 2 Liter. Wat vooral heel speciaal is aan deze drinkfontein is dat het gebruik maakt van een UV- filter techniek.

Deze techniek is bij veel andere drinkfonteinen niet aanwezig. Als je weinig tijd hebt en snel een Drinkfontein wilt aanschaffen dan raad ik je zeker aan om te gaan voor de Petoneer Drinkfontein.

Smart life drinkfontein hond

Smart Life Drinkfontein Kat/Hond 2.5L
Bron afbeelding Bol.com

De kans is groot dat je na het lezen van bovenstaande informatie al voldoende overtuigd bent om te gaan voor de Petoneer Drinkfontein.

Toch is het zeker ook de moeite waard om eens te kijken naar de Smart Life Drinkfontein. Ook deze drinkfontein is van goede kwaliteit en heeft daarnaast ook smart functies.

Een van de belangrijkste functies van elke drinkfontein voor je hond is natuurlijk dat het drinkwater van je hond wordt gezuiverd. Dat is natuurlijk ook een van de functies van deze drinkfontein.

Ook de Smart Life Drinkfontein is een smart drinkfontein wat betekent dat je ook deze drinkfontein kunt verbinden met je smartphone.

Zo kun je op afstand de waterkwaliteit bewaken. Ook met deze drinkfontein geniet je hond van stromend gefilterd water en is de waterkwaliteit dankzij het filter optimaal.

De reden dat we de Petoneer boven deze verkiezen is omdat Petoneer een veel bekender merk is en dat we bij Petoneer kunnen bouwen op recensies dat het product heeft gekregen. Helaas zijn van dit product nog geen recensies geschreven.

De Smart Life drinkfontein heeft een 2,5 L reservoir en je krijgt er bij aankoop 2 extra filters gratis bij. 

Trixie Drinkfontein Vital Flow Mini

Trixie Vital Flow Mini Drinkfontein - Keramisch - Wit - 0,8 ltr
Bron afbeelding Bol.com

Naast de Petoneer is natuurlijk ook Trixie een behoorlijk bekend hondenmerk. Ook Trixie heeft een drinkfontein ontwikkeld die Vital Flow Mini wordt genoemd.

Deze drinkfontein heeft een kleine liter inhoud en is daarmee niet zo geschikt voor grote honden. Als je een kleinere hond hebt is deze drinkfontein wel uiterst geschikt.

De Trixie Vital Flow Mini heeft een waterreservoir van 0,8 liter en is daarmee wat aan de kleine kant.

Wel is deze drinkfontein gemaakt van keramisch materiaal dat zorgt voor extra hygiëne. Daarnaast is het materiaal ook makkelijk schoon te maken.

Dankzij het stromende water heeft je hond altijd vers water en daarmee wordt de wateropname (drinkmomenten) van je hond gestimuleerd.

Zeus Drinkfontein hond 6 Liter

Zeus Drinkfontein hond 6l
Bron afbeelding Amazon

Grotere honden drinken natuurlijk ook meer en daarom is het een goed idee om een grotere drinkfontein aan te schaffen als je een grote hond hebt.

Ook als je één hondenfontein wilt aanschaffen voor meerdere honden in huis is het verstandig om een drinkfontein te kiezen met een grotere literinhoud.

Als je een drinkfontein wilt aanschaffen is het natuurlijk altijd belangrijk om te kijken of de drinkfontein goed aansluit bij het soort hond dat je hebt. In dit geval gaat het om een behoorlijk grote drinkfontein.

Wel is het goed om te weten dat ook met deze drinkfontein het water altijd in beweging is, waardoor bacteriën minder kans hebben om te groeien.

Pet Safe Drinkwell drinkfontein voor kleine hondenrassen en katten

Drinkfontein voor Kleine Honden en Katten (1,8 L)
Bron afbeelding Bol.com

Als laatste wil ik ook nog even de drinkfontein van Pet safe benoemen. Pet Safe staat goed bekend om honden producten en daarom behoort ook zeker deze drinkfontein tot de mogelijkheden.

Van Pet Safe ben ik eigenlijk gewend dat de kwaliteit goed is en het design vaak simpel in gebruik.

Ook bij deze drinkfontein is dat weer het geval en hoor ik eigenlijk alleen maar goede dingen over het product.

Wel is het belangrijk om te weten dat een waterreservoir van minder dan 2 liter vaak te weinig is voor grote honden en daarom is ook deze drinkfontein met 1,8 liter meer geschikt voor kleinere honden.

Deze drinkfontein is voorzien van een schuimfilter dat zelfs haren weet op te vangen zodat de pomp van de drinkfontein niet verstopt raakt. Daarnaast zorgt de drinkfontein voor stromend water.

Hierdoor is het drinkwater Zuurstofrijk en hebben bacteriën veel minder kans om zich te vermenigvuldigen in het water. Dat betekent dat het drinkwater direct van hoogwaardige kwaliteit is.

Conclusie: Beste drinkfontein voor je hond

Ik heb natuurlijk al weggegeven wat de beste drinkfontein is voor je hond. Ondanks dat wil ik toch nog even dieper ingaan op waarom we hebben gekozen voor de Petoneer Drinkfontein voor je hond.

Petoneer - Drinkfontein Kat/Hond - Kattenfontein - Smart Met UV Sterilisatie 2L puppytrainen.nl
Bron afbeelding Bol.com

Voordat ik deze selectie heb gemaakt heb ik natuurlijk uitgebreid gekeken naar de kwaliteit van de producten, de beoordelingen die andere gebruikers hebben achter gelaten en zelf naar het bedrijf achter de producten.

De grootste reden waarom de Petoneer drinkfontein als beste uit de test is gekomen is vooral omdat de prijs/kwaliteitsverhouding het beste is bij dit product. Voor het bedrag dat je moet betalen krijg je echt een heel goed product.

Ook is het Smart UV Filtering systeem uniek in vergelijking tot andere producten.

Daarnaast zijn er over het product vrijwel geen negatieve recensies te vinden. Dat was bij een aantal andere drinkfonteinen wel het geval.

Daarnaast is de levertijd voor de Petoneer het snelste als je het product bij Bol.com wil gaan bestellen. Vooral als je Select member bent bij Bol.com kun je als je het product voor 14:00 uur bestelt, dit product dezelfde dag nog bezorgd krijgen.

Hoewel de Petoneer absoluut de uitblinker is, wil ik wel even duidelijk maken dat ook de andere producten in deze top 5 lijst absoluut de moeite waard zijn. Als je dus liever voor een ander kiest, betekent het niet dat die producten direct slecht zijn.

Nee, Absoluut niet. Het enige dat we hier willen doen is jou helpen met de beste keuze. Welk van deze producten je ook kiest. Ze zijn allemaal een uitstekende keuze.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie