De bijzondere wereld van Chihuahua-puppy’s: Alles wat je moet weten!

De Chihuahua, ook wel Chi genoemd, is een kleine hond die bekend staat om zijn levendige persoonlijkheid en schattige uiterlijk. Het ras is vernoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua, waar het voor het eerst werd opgemerkt in de 19e eeuw.

Chihuahuas zijn een van de kleinste hondenrassen ter wereld en wegen doorgaans niet meer dan 6 pond.

Chihuahuas hebben een uniek uiterlijk met hun ronde “appel” -vormige hoofden en grote, alerte oren. Het ras heeft twee variëteiten van vacht: glad en lang.

Gladde Chihuahuas hebben een korte, glanzende vacht terwijl langharige Chihuahuas een lange, zijdeachtige vacht hebben.

Chihuahuas zijn ook bekend om hun grote persoonlijkheden, ondanks hun kleine formaat. Ze zijn levendig, nieuwsgierig en aanhankelijk naar hun eigenaren.

Geschiedenis

De Chihuahua is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Het ras vindt zijn oorsprong bij de Tolteken, een Indiaans volk dat in Mexico woonde. De Tolteken fokten honden die techichi genoemd werden.

Deze honden waren wat groter dan de Chihuahua, maar vertoonden er verder wel overeenkomsten mee.

Hoewel de verhalen over de oorsprong van de Chihuahua interessant zijn, is er geen echt bewijs over hoe lang ze al bestaan of dat ze bekend waren bij de Azteken of andere volkeren die in Mexico woonden voordat de Spanjaarden kwamen.

Het ras is vernoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua, waar het in de 19e eeuw voor het eerst werd opgemerkt. De Chihuahua is een van de kleinste hondenrassen ter wereld en wordt vaak gezien als een symbool van Mexico.

De Chihuahua is ook bekend om zijn nauwe verwantschap met de Techichi, een oud Mexicaans hondenras dat al sinds de 9e eeuw bestaat. De Techichi werd door de Tolteken gebruikt als gezelschapsdier en als offergave aan de goden. Het is mogelijk dat de Techichi de voorouder is van de moderne Chihuahua.

Al met al heeft de Chihuahua een rijke geschiedenis en is het een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Het ras is niet alleen populair in Mexico, maar over de hele wereld.

Rasbeschrijving

Chihuahua

De Chihuahua is een kleine rashond en staat bekend als de kleinste hondenras ter wereld. Het is een speels en levendig hondje dat zeer geliefd is als gezelschapshond.

De Chihuahua heeft een appelvormig hoofd met grote, opvallende oren en expressieve ogen. Het lichaam is compact en stevig, en de poten zijn kort en recht. De vacht van de Chihuahua kan zowel langharig als kortharig zijn en komt voor in verschillende kleuren en patronen.

De Chihuahua is een kleine hond en kan een hoogte bereiken van tussen de 15 en 23 centimeter. Het gewicht van de Chihuahua varieert tussen de 1,5 en 3 kilogram. Dit maakt de Chihuahua een zeer kleine hond die gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.

Als een toy breed is de Chihuahua voornamelijk gefokt als gezelschapshond. Het is een zeer aanhankelijke hond die graag bij zijn baasje is. De Chihuahua is een slimme hond en kan goed getraind worden.

In het algemeen is de Chihuahua een zeer kleine en levendige hond die zeer geschikt is als gezelschapshond.

Karaktereigenschappen

Chihuahuas staan bekend om hun grote persoonlijkheid, ondanks hun kleine formaat. Ze zijn loyaal, alert en energiek. Het zijn speelse honden die graag met hun baasje spelen, maar ze kunnen ook feisty zijn als ze zich bedreigd voelen.

Een van de meest opvallende karaktereigenschappen van de Chihuahua is hun aanhankelijkheid. Ze zijn erg gehecht aan hun baasje en willen graag bij hem of haar zijn. Ze hebben een liefdevol karakter en zijn altijd op zoek naar aandacht.

Naast hun liefdevolle persoonlijkheid hebben Chihuahuas ook een saucy uitdrukking op hun gezicht. Ze hebben een grote persoonlijkheid en laten dat graag zien. Dit kan soms leiden tot een beetje arrogantie, maar het is vooral een teken van hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.

Chihuahuas hebben een grote persoonlijkheid en zijn erg liefdevol. Ze zijn loyaal en alert, en houden van spelen met hun baasje. Hun feisty karakter kan soms voor problemen zorgen, maar hun liefde en toewijding maken dat meer dan goed.

Kleuren en Vacht

Chihuahua

De Chihuahua is een hond met een unieke vacht die in verschillende kleuren en patronen kan voorkomen. De vacht kan kort of lang zijn, en kan glad of ruw aanvoelen. Over het algemeen heeft de Chihuahua weinig vachtverzorging nodig, maar het kan wel regelmatig verharen.

Vachtlengte

De Chihuahua kan een korte of lange vacht hebben. De korte vacht is glad en glanzend, terwijl de lange vacht zacht en zijdeachtig aanvoelt. Beide vachtsoorten hebben weinig verzorging nodig, maar de lange vacht kan wel klitten en klitten vormen als deze niet regelmatig wordt geborsteld.

Kleuren

De Chihuahua kan in bijna elke kleur voorkomen, van zwart tot wit en alles daartussenin. Sommige van de meest voorkomende kleuren zijn bruin, tan, rood en crème. De vacht kan ook gevlekt of gestippeld zijn. Er zijn in totaal 29 mogelijke kleuren en 11 kleurencombinaties erkend door de Amerikaanse Kennel Club.

Verharing

De Chihuahua staat bekend om zijn minimale verharing en is daarom een ​​goede keuze voor mensen met allergieën. De korte vacht van de Chihuahua verhaart minder dan de lange vacht, maar beide vachtsoorten hebben wel regelmatig onderhoud nodig om de vacht gezond en schoon te houden.

Oogkleur

Chihuahua pup

De ogen van de Chihuahua kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder bruin, blauw en groen. Sommige Chihuahuas hebben zelfs ogen van verschillende kleuren.

Conclusie

De Chihuahua is een hond met een unieke vacht die in verschillende kleuren en patronen kan voorkomen. De vacht kan kort of lang zijn, en kan glad of ruw aanvoelen.

De Chihuahua staat bekend om zijn minimale verharing en is daarom een ​​goede keuze voor mensen met allergieën. De ogen van de Chihuahua kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder bruin, blauw en groen.

Voeding en Dieet

Een gezond dieet is van groot belang voor de gezondheid van een Chihuahua. Het is belangrijk om de juiste voeding te geven die past bij de leeftijd, grootte, en activiteitsniveau van de hond.

Voedingstips

Er zijn verschillende soorten voeding beschikbaar voor Chihuahuas, waaronder droogvoer, natvoer, en zelfgemaakte maaltijden. Het is belangrijk om te begrijpen welke optie het beste past bij de behoeften van de hond.

Droogvoer kan bijvoorbeeld helpen bij het reinigen van de tanden, terwijl natvoer een hoger vochtgehalte heeft en kan helpen bij het voorkomen van uitdroging.

Chihuahuas hebben een kleine maag, dus het is belangrijk om hun voeding in kleine porties te geven gedurende de dag. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende schoon drinkwater.

Geschikte voeding

Chihuahuas hebben een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten, en laag in koolhydraten. Het is belangrijk om voeding te kiezen die specifiek is afgestemd op de behoeften van de Chihuahua.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen. Dit kan worden bereikt door het geven van voedingssupplementen of door het kiezen van voeding die rijk is aan deze voedingsstoffen.

Dieet

Chihuahuas hebben een dieet nodig dat past bij hun leeftijd en activiteitsniveau. Pups hebben bijvoorbeeld een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten om te helpen bij hun groei en ontwikkeling.

Oudere Chihuahuas hebben daarentegen een dieet nodig dat laag is in calorieën om te voorkomen dat ze te zwaar worden.

Het is belangrijk om de voeding van de Chihuahua regelmatig te evalueren en aan te passen indien nodig. Dit kan worden gedaan in overleg met een dierenarts of voedingsdeskundige.

Conclusie

Het geven van de juiste voeding en het volgen van een geschikt dieet is van groot belang voor de gezondheid van een Chihuahua.

Het is belangrijk om te kiezen voor voeding die specifiek is afgestemd op de behoeften van de hond en om de voeding regelmatig te evalueren en aan te passen indien nodig.

Training en Oefening

Het trainen en oefenen van een Chihuahua is van essentieel belang om een gehoorzame en gelukkige hond te hebben. Deze kleine honden zijn intelligent en leergierig, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn als je de juiste technieken gebruikt.

Training

Bij het trainen van een Chihuahua is het belangrijk om positieve versterking te gebruiken. Dit betekent het belonen van goed gedrag, in plaats van het straffen van slecht gedrag. Beloningen kunnen bestaan uit traktaties, lof of speeltijd.

Een goede manier om te beginnen met training is door te werken aan basiscommando’s zoals zitten, blijven en komen. Het is ook belangrijk om te werken aan socialisatie, zodat de Chihuahua zich op zijn gemak voelt bij andere mensen en dieren.

Oefening

Ondanks hun kleine formaat hebben Chihuahuas regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Dagelijkse wandelingen en speeltijd in de tuin zijn goede manieren om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

Daarnaast zijn er ook speciale oefeningen die je met je Chihuahua kunt doen, zoals behendigheidstraining en gehoorzaamheidstraining.

Dit kan niet alleen helpen bij het opbouwen van hun fysieke kracht en uithoudingsvermogen, maar ook bij het verbeteren van hun mentale stimulatie.

Mentale stimulatie

Chihuahuas zijn slimme honden die graag uitgedaagd worden. Mentale stimulatie is daarom net zo belangrijk als lichaamsbeweging.

Er zijn verschillende manieren om je Chihuahua mentaal te stimuleren, zoals het geven van puzzelspeelgoed, het aanleren van nieuwe trucjes en het spelen van zoekspelletjes.

Door training, oefening en mentale stimulatie te combineren, kun je een gelukkige en gezonde Chihuahua hebben die goed is opgeleid en klaar is om de wereld te verkennen.

Gezondheidsproblemen

Chihuahuas zijn kleine en kwetsbare honden die gevoelig zijn voor verschillende gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig controles bij de dierenarts te laten doen en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te behandelen.

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Chihuahuas is patella luxatie, waarbij de knieschijf uit de groef glijdt. Dit kan pijn en kreupelheid veroorzaken en kan soms chirurgische correctie vereisen.

Overgewicht kan het risico op patella luxatie vergroten, dus het is belangrijk om uw Chihuahua op een gezond gewicht te houden.

Een andere veelvoorkomende aandoening bij Chihuahuas is hydrocefalus, ook wel bekend als waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij er te veel vocht in de hersenen zit, waardoor de schedel opzwelt.

Symptomen zijn onder meer lusteloosheid, toevallen en een abnormaal gedrag. Hydrocefalus kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden beheerd met medicijnen.

Hypoglykemie, of lage bloedsuiker, is ook een veelvoorkomende aandoening bij Chihuahuas. Dit kan optreden als gevolg van stress, te veel beweging of te weinig eten.

Symptomen zijn onder meer zwakte, trillen en desoriëntatie. Het is belangrijk om regelmatig kleine maaltijden aan uw Chihuahua te geven om hypoglykemie te voorkomen.

Andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij Chihuahuas zijn luxerende patella, collapsende trachea, tandheelkundige aandoeningen, hartziekten, epilepsie, cataracten en obesitas.

Het is belangrijk om uw Chihuahua regelmatig te controleren op tekenen van deze aandoeningen en om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u vermoedt dat uw hond ziek is.

In het algemeen is het belangrijk om uw Chihuahua regelmatig te controleren op tekenen van gezondheidsproblemen en om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u vermoedt dat uw hond ziek is.

Met de juiste zorg en behandeling kunnen Chihuahuas een lang en gezond leven leiden.

Verzorging en Grooming

chihuahua

Een Chihuahua heeft niet veel verzorging nodig, maar het is wel belangrijk om regelmatig te borstelen om hun vacht gezond te houden. Een algemene regel is om hun vacht één keer per week te borstelen.

Zorg ervoor dat de hele vacht wordt geborsteld en vergeet geen plekken, zoals de onderbuik en staart. Het is ook aan te raden om de vacht met een vochtige doek schoon te maken voor extra hygiëne.

Dit in combinatie met een goede wekelijkse borstelbeurt is meer dan genoeg om ze gezond te houden.

Als de Chihuahua een langere vacht heeft, is het belangrijk om deze regelmatig te laten knippen. Dit kan het beste worden gedaan door een professionele hondentrimmer.

Als u ervoor kiest om het zelf te doen, zorg er dan voor dat u de juiste tools heeft en weet hoe u de vacht moet knippen.

Naast borstelen en knippen, is het ook belangrijk om de oren en tanden van uw Chihuahua schoon te houden. Maak de oren regelmatig schoon met een zachte doek en controleer op tekenen van infectie.

Poets de tanden van uw Chihuahua regelmatig met een tandenborstel en tandpasta die speciaal voor honden is ontworpen.

Als u uw Chihuahua wilt wassen, gebruik dan een milde hondenshampoo en zorg ervoor dat u de vacht goed uitspoelt. Het is belangrijk om de vacht van uw Chihuahua volledig te drogen na het baden om infecties te voorkomen.

Kortom, Chihuahua’s zijn gemakkelijk te verzorgen, maar het is belangrijk om regelmatig te borstelen en de oren en tanden schoon te houden.

Als u ervoor kiest om de vacht zelf te knippen, zorg er dan voor dat u de juiste tools heeft en weet wat u doet. Als u ooit twijfelt, raadpleeg dan een professionele hondentrimmer voor advies.

Kennel Clubs en Registratie

Bij het fokken en registreren van Chihuahuas zijn kennelclubs van groot belang. In Nederland is de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (RvB) de officiële instantie die zich bezighoudt met de registratie van honden.

De RvB is aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI), de overkoepelende organisatie voor hondenrassen wereldwijd.

In de Verenigde Staten is de American Kennel Club (AKC) de grootste en meest invloedrijke kennelclub.

De AKC is verantwoordelijk voor het bijhouden van de stamboomregistratie van honden, het organiseren van shows en evenementen, en het vaststellen van de rasstandaard voor meer dan 190 rassen, waaronder de Chihuahua.

Het is belangrijk op te merken dat registratie bij de AKC niet noodzakelijk betekent dat een hond van hoge kwaliteit is.

Naast de AKC en de RvB zijn er nog vele andere kennelclubs die zich bezighouden met de registratie en promotie van Chihuahuas en andere hondenrassen.

Het is belangrijk om te controleren of een kennelclub erkend is door een officiële instantie, zoals de AKC of de FCI, voordat men zich bij de club aansluit.

Bij het kopen van een Chihuahua is het belangrijk om te controleren of de fokker en de hond geregistreerd zijn bij een erkende kennelclub. Dit kan helpen bij het waarborgen van de kwaliteit en de gezondheid van de hond, evenals het beschermen van de belangen van de koper.

Chihuahua handboek

 1. Wil jij de beste verzorging voor jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman een absolute musthave!
 2. Met het Chihuahua Handboek in handen ben jij de expert op het gebied van opvoeding, training en verzorging van jouw Chihuahua.
 3. Het Chihuahua Handboek is de sleutel tot een gelukkige en gezonde Chihuahua.
 4. Ben jij op zoek naar waardevolle informatie over het voeden en trainen van jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman onmisbaar.
 5. Het Chihuahua Handboek biedt jou alle informatie die je nodig hebt om jouw Chihuahua te voeden tot een gezonde, gehoorzame en gelukkige hond. Bestel nu en geef jouw Chihuahua de beste zorg!

Je kunt mijn eBook 60 dagen risicovrij uitproberen. Als je toch ontevreden blijkt te zijn, om welke reden dan ook, dan stoort ik het volledige bedrag direct terug op je rekening.

Duizenden andere hebben mijn eBook reeds toegepast.

Verschillende Types

Chihuahuas zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn twee officiële variëteiten van de Chihuahua- ras: de kortharige Chihuahua en de langharige Chihuahua.

De kortharige Chihuahua heeft een gladde vacht en de langharige Chihuahua heeft een zachte, pluizige vacht. Beide variëteiten zijn te vinden in een breed scala aan kleuren en patronen.

Naast de officiële variëteiten zijn er verschillende andere soorten Chihuahuas die worden erkend door de American Kennel Club (AKC). Deze omvatten de appelkop Chihuahua en de hertenkop Chihuahua.

De appelkop Chihuahua heeft een afgeronde schedel en een kortere neus, terwijl de hertenkop Chihuahua een langere snuit heeft en een meer uitgerekte schedel.

Andere soorten Chihuahuas zijn onder meer de teacup Chihuahua, die kleiner is dan de gemiddelde Chihuahua en vaak minder dan 2,5 kilogram weegt.

Er zijn ook Chihuahuas met verschillende kleuren, zoals de chocoladebruine Chihuahua en de blauwe Chihuahua.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel er verschillende soorten Chihuahuas zijn, ze allemaal dezelfde basiskenmerken delen. Chihuahuas zijn kleine honden met een grote persoonlijkheid, die vaak erg aanhankelijk zijn aan hun eigenaren.

Ze hebben de neiging om zeer beschermend te zijn tegenover hun eigenaren en kunnen soms verlegen zijn tegenover vreemden.

In het algemeen zijn Chihuahuas uitstekende huisdieren voor gezinnen met oudere kinderen of voor individuen die op zoek zijn naar een kleine, aanhankelijke metgezel. Met de juiste training en socialisatie kunnen Chihuahuas geweldige huisdieren zijn voor bijna elke levensstijl.

Interactie met Andere Huisdieren

chihuahua

Chihuahuas zijn kleine honden die vaak als gezelschapshonden worden gehouden. Ze staan bekend om hun aanhankelijke en levendige karakter.

Als het gaat om interactie met andere huisdieren, is het belangrijk om uw Chihuahua goed te socialiseren en te trainen om goed samen te leven met andere dieren.

Het is aan te raden om uw Chihuahua op jonge leeftijd te laten kennismaken met andere huisdieren, zodat hij of zij kan wennen aan hun geur en gedrag.

Het is ook belangrijk om de eerste ontmoeting tussen uw Chihuahua en andere huisdieren goed te begeleiden, zodat de kennismaking veilig verloopt.

Als u al andere huisdieren heeft, zoals katten of grotere honden, is het belangrijk om uw Chihuahua langzaam aan hen te introduceren. Laat de dieren eerst aan elkaar snuffelen en houd uw Chihuahua aan de lijn totdat u zeker weet dat ze goed met elkaar overweg kunnen.

Hoewel Chihuahuas kleine honden zijn, hebben ze vaak een groot ego en kunnen ze soms brutaal zijn tegenover andere dieren. Het is daarom belangrijk om uw Chihuahua te leren om respectvol om te gaan met andere huisdieren.

Als uw Chihuahua problemen heeft met andere huisdieren, zoek dan professionele hulp om dit probleem aan te pakken.

Kortom, met de juiste socialisatie en training kunnen Chihuahuas goed samenleven met andere huisdieren. Het is belangrijk om de eerste ontmoeting tussen uw Chihuahua en andere huisdieren goed te begeleiden en uw Chihuahua te leren om respectvol om te gaan met andere huisdieren.

Bekendheid

chihuahua

De Chihuahua is een van de bekendste hondenrassen ter wereld. Het is een zeer populaire keuze als huisdier vanwege zijn kleine formaat en schattige uitstraling. De populariteit van de Chihuahua is te danken aan verschillende factoren.

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van de Chihuahua is de blootstelling in de media. Het ras is vaak te zien in films, televisieprogramma’s en advertenties.

Ook is het ras gekoppeld aan het fastfoodrestaurant Taco Bell, dat in de jaren ’90 een reclamecampagne had met een Chihuahua als mascotte.

De Chihuahua is ook populair vanwege zijn afkomst. Het ras is vernoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua en wordt beschouwd als een van de oudste rassen in Noord- en Zuid-Amerika.

Het ras heeft een lange geschiedenis in de regio en is een symbool geworden van de cultuur en tradities van de Amerika’s.

Tot slot is de Chihuahua populair vanwege zijn eigenschappen als huisdier. Het ras is zeer aanhankelijk en loyaal aan zijn eigenaar. Het is ook een zeer intelligent ras en kan gemakkelijk worden getraind.

De kleine omvang van de Chihuahua maakt het ook een ideale keuze voor mensen die in appartementen of kleine huizen wonen.

Al met al is de Chihuahua een zeer bekend en populair ras over de hele wereld. De blootstelling in de media, de afkomst en de eigenschappen als huisdier hebben allemaal bijgedragen aan de populariteit van het ras.

Chihuahua handboek

 1. Wil jij de beste verzorging voor jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman een absolute musthave!
 2. Met het Chihuahua Handboek in handen ben jij de expert op het gebied van opvoeding, training en verzorging van jouw Chihuahua.
 3. Het Chihuahua Handboek is de sleutel tot een gelukkige en gezonde Chihuahua.
 4. Ben jij op zoek naar waardevolle informatie over het voeden en trainen van jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman onmisbaar.
 5. Het Chihuahua Handboek biedt jou alle informatie die je nodig hebt om jouw Chihuahua te voeden tot een gezonde, gehoorzame en gelukkige hond. Bestel nu en geef jouw Chihuahua de beste zorg!

Je kunt mijn eBook 60 dagen risicovrij uitproberen. Als je toch ontevreden blijkt te zijn, om welke reden dan ook, dan stoort ik het volledige bedrag direct terug op je rekening.

Duizenden andere hebben mijn eBook reeds toegepast.

Veelgestelde vragen

Chihuahua soorten

Er zijn twee soorten Chihuahuas: de langharige en de kortharige. Het verschil tussen de twee zit hem in de vacht. De langharige Chihuahua heeft lang en zacht haar, terwijl de kortharige Chihuahua een korte, gladde vacht heeft.

Chihuahua gedrag

Chihuahuas staan bekend om hun eigenzinnige en speelse karakter. Ze zijn vaak erg aanhankelijk naar hun baasje toe en kunnen soms zelfs jaloers zijn op andere huisdieren.

Chihuahuas hebben een hoog energieniveau en hebben dagelijks beweging nodig om fit en gezond te blijven.

Chihuahua langhaar

De langharige Chihuahua heeft meer vachtverzorging nodig dan de kortharige variant. Het is belangrijk om de vacht wekelijks te borstelen om klitten en knopen te voorkomen. Daarnaast kan het nodig zijn om de vacht af en toe te laten knippen om het beheersbaar te houden.

Chihuahua pup

chihuahua

Een Chihuahua pup heeft speciale zorg nodig, omdat ze erg klein en kwetsbaar zijn. Het is belangrijk om ze regelmatig te voeden en te hydrateren, omdat ze snel uitgedroogd kunnen raken. Daarnaast hebben ze een warme en veilige slaapplaats nodig om te rusten en te groeien.

Grote Chihuahua

Er bestaat niet zoiets als een “grote” Chihuahua. Het ras is van nature klein en licht van gewicht, met een gemiddelde hoogte van 15-23 cm en een gewicht van 1-3 kg.

Als een Chihuahua groter is dan deze afmetingen, kan dit een teken zijn van overgewicht of een andere gezondheidsaandoening.

Kun je een Chihuahua alleen thuis laten?

Chihuahuas kunnen goed alleen thuis blijven, maar het is belangrijk om ze te trainen om zich veilig en comfortabel te voelen wanneer ze alleen zijn.

Het is aan te raden om ze te voorzien van speeltjes en een comfortabele slaapplaats om ze bezig te houden en ze gerust te stellen terwijl je weg bent.

Chihuahua handboek

 1. Wil jij de beste verzorging voor jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman een absolute musthave!
 2. Met het Chihuahua Handboek in handen ben jij de expert op het gebied van opvoeding, training en verzorging van jouw Chihuahua.
 3. Het Chihuahua Handboek is de sleutel tot een gelukkige en gezonde Chihuahua.
 4. Ben jij op zoek naar waardevolle informatie over het voeden en trainen van jouw Chihuahua? Dan is het Chihuahua Handboek van Peter Plasman onmisbaar.
 5. Het Chihuahua Handboek biedt jou alle informatie die je nodig hebt om jouw Chihuahua te voeden tot een gezonde, gehoorzame en gelukkige hond. Bestel nu en geef jouw Chihuahua de beste zorg!

Je kunt mijn eBook 60 dagen risicovrij uitproberen. Als je toch ontevreden blijkt te zijn, om welke reden dan ook, dan stoort ik het volledige bedrag direct terug op je rekening.

Duizenden andere hebben mijn eBook reeds toegepast.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie