Beste nagelschaar voor honden – Dit zijn de 4 beste nagelscharen

Is het nodig om de nagels van je hond te knippen? Dan heb je daarvoor een goede en vooral scherpe nagelschaar nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe je precies de nagels van een hond kunt knippen, zodat er geen ongelukken ontstaan.

Als jij op zoek bent naar een nagelschaar voor je hond gaan we ervan uit dat je weet hoe het werkt, en slechts een nagelschaar wilt aanschaffen.

In dit blogbericht lees je daarom wat de beste nagelschaar is voor je hond en waarop je moet letten bij het aanschaffen van een nagelschaar.

De beste nagelschaar voor je hond is de TwinQ Professionele Nagelknipper Hond/Kat.

Deze nagelknipper wordt aangeraden door professionals en is van zeer hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is deze nagelknipper ook voorzien van een veiligheidsstop, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je de nagels van je hond te ver afknipt.

Wil je onze top 4 beste nagelscharen voor je hond ook zien? Lees dan zeker verder.

Wanneer nagels knippen van je hond?

Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met het knippen van de nagels van je hond, is het natuurlijk goed om te weten hoe je kunt bepalen of het tijd is om de nagels van je hond te knippen.

Als de nagels van een hond te lang worden zal je zien dat de nagels krom gaan groeien. Dit kan ervoor zorgen dat de nagels ingroeien en hier kan je hond veel last van krijgen.

Beste nagelschaar voor honden – Dit zijn de 4 beste nagelscharen

Je kunt makkelijk zien of de nagels van je hond te lang zijn door te kijken of de nagels de grond raken of niet. Is dat niet het geval? Dan hoeven de nagels nog niet direct geknipt te worden.

Als de nagels dus wel de grond raken of scheef gaan groeien is het een goed idee om den nagel te knippen.

Hoe vaak nagels knippen van je hond?

In de meeste gevallen slijten nagels van de hond ook tijdens het buiten lopen al behoorlijk. Toch groeien de nagels ondanks dat vaak nog wel te lang.

Als vuistregel wordt er daarom gesteld dat nagels van de hond over het algemeen eens in de 8 weken moeten worden bijgeknipt.

Zo weet je zeker dat de nagels van je hond niet ingroeien en er zo geen problemen ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk om daarbij wel rekening te houden dat dit een vuistregel is.

Bij de ene hond is het eens in de 8 weken nodig en bij de andere hond kan er ook rustig 10 tot 15 weken tussen zitten.

Nagels van je hond zelf knippen of laten doen?

Als je zelf geen problemen hebt met het knippen van de nagels van je hond, kun je het natuurlijk prima zelf doen. Soms kan het ook voorkomen dat een hond het absoluut niet toe laat om de nagels te laten knippen en zelfs bijten als jij een poging waagt.

Als je merkt dat het absoluut niet gaat lukken, is het verstandig om de nagels te laten knippen door een professional. Dit kan vaak wel bij de dierenarts, honden trimsalon of sommige dierenwinkels.

Beste nagelschaar voor honden – Dit zijn de 4 beste nagelscharen

Als je van plan bent om zelf de nagels van je hond te gaan knippen, wil je dat natuurlijk wel doen met een goede schaar. Veel eigenaren van honden vinden het een vervelende klus om honden nagels te knippen en zijn daarmee bang om het fout te doen.

Als je een goede en vooral scherpe nagelschaar hebt dat speciaal voor honden nagels is, kan er eigenlijk vrij weinig misgaan. Omdat een goede en vooral scherpe nagelschaar de daad een stuk makkelijker maakt, volgt hier een top 4 van de beste nagelscharen voor je hond.

Professionele Nagelknipper Hond

De eerste nagelknipper voor honden die ik tegenkwam op het internet was de Professionele nagelknipper hond van Mister Mill pets. Deze nagelschaar honden krijgt veel goede recensies en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Daarnaast bezit de nagelknipper ook nog een beveiliging waardoor je de nagels van je hond niet te kort kunt knippen. Dit is een angst van veel eigenaren.

Voordelen:

 • Mooi design
 • Erg stevig
 • Veilig om mee te werken

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in verschillende kleuren

Deze nagelknipper voor honden wordt ook gebruikt voor professionele doeleinden en voorkomt dat je de nagels van je hond te kort knipt.

Nagelschaar – Nagelschaartje – Nagelknipper – Geschikt voor Hond 

Deze nagelknipper is net als de vorige nagelknipper prima geschikt om de nagels van een hond te knippen. Daarnaast is de nagelknipper extreem scherp waardoor je hond vrijwel niets voelt van de knipbeurt. Omdat product is van RVS gaat het extra lang mee.

Voordelen:

 • Gemaakt van roestvrij staal
 • Precisie mes (extra scherp)

Nadelen:

 • Geen beveiliging dat zorgt dat je niet te ver knipt.

Hoewel deze nagelknipper geen beveiliging heeft die ervoor zorgt dat je niet te ver knipt, kun je met deze nagelknipper wel extra gemakkelijk knippen dankzij de extra scherpe messen.

TwinQ Professionele Nagelknipper Hond/Kat

Beste nagelschaar voor honden – Dit zijn de 4 beste nagelscharen

Deze nagelknipper voor je hond wordt vaak aangeraden door dierenartsen en professionals. Deze nagelknipper heeft een mooi design, is ijzersterk en gaat over het algemeen lang mee.

Daarnaast is deze nagelknipper ook voorzien van een veiligheidsstop, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je de nagels van je hond te kort knipt. Daarnaast krijg je er bij aanschaf een gratis nagelvijl bij voor je hond.

Voordelen:

 • Sterk design
 • Gratis nagelvijl meegeleverd
 • Veiligheidsstop

Nadelen:

 • Alleen verkrijgbaar in de kleur blauw

In mijn ogen is dit de beste nagelknipper voor je hond. Dat komt vooral omdat deze nagelknipper aangeraden wordt door dierenartsen en professionals. Daarnaast krijg je er ook nog een gratis vijl voor je hond bij wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Woodoro Nagelknipper Nagelvijl Nagelschaar voor Hond

Als laatste is er ook nog de Woodoro nagelknipper voor je hond. Ook deze nagelknipper werkt uitstekend en is tevens voorzien van een veiligheidsstop.

Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met het knippen van de nagels van je hond is een veiligheidsstop wel wenselijk. Daarnaast zit deze nagelknipper er stevig uit en is de knipper voorzien van scherpe knipbladen.

Voordelen:

 • Gemaakt van RVS
 • Scherpe bladen
 • Voorzien van een veiligheidsstop

Nadelen:

 • Voelt soms iets onhandig aan

Ook deze nagelknipper is prima te gebruiken als je thuis zelf de nagels van je hond wilt knippen. Als je deze nagelknipper wilt gebruiken voor professionele doeleinden raad ik je aan de nagelknipper hierboven aan te schaffen.

Conclusie: Beste nagelschaar voor honden

In dit blogbericht heb je kunnen lezen waarom het een goed idee is om eens in de 8 tot 15 weken de nagels van je hond te knippen. Je wilt tenslotte niet dat je hond last krijgt van te lange nagels of zelf ingegroeide nagels.

Bij veel honden is het gemakkelijk om even de nagels te knippen, maar lang niet alle honden laten dat zomaar toe.

Als het je echt niet lukt om de nagels van je hond zelf te knippen, omdat je hond dat simpelweg niet toelaat, is het raadzaam om het niet te forceren.

Je wilt natuurlijk niet dat je hond je bijt of dat je door het tegenstribbelen van de hond mis knipt.  In dit geval kun je het knippen van de nagels beter overlaten aan een professional.

Je kunt dan terecht bij een dierenarts, honden trimsalon of soms zelf een dierenwinkel.

De beste nagelknipper is in mijn ogen de TwinQ Professionele Nagelknipper Hond/Kat.

Deze nagelknipper wordt ook gebruikt door professionals. De nagelknipper is voorzien van een veiligheidsstop, waardoor je de nagels van je hond niet per ongeluk te ver kan afknippen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie