Het beste hondenvoer: Onze Top 5 Getest & Beoordeeld

Een van de belangrijkste aspecten van het hebben van een hond, is het kiezen voor goed hondenvoer. Hondenvoer draagt voor het grootste deel bij aan een goede verzorging van jouw hond en het zorgt ervoor dat je hond zo lang mogelijk gezond en fit blijft.

Nu hoor ik je denken, welk hondenvoer moet ik eigenlijk kiezen? In dat geval ben je bij dit artikel helemaal aan het juiste adres. Hier gaan we namelijk alles bespreken wat betreft hondenvoer. Na het lezen van dit artikel weet je welk hondenvoer het beste is en waarom dit een goede keuze is voor jouw hond.

PuppyTrainen heeft als beste getest het hondenvoer van Royal Canin Hypoallergenic.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” order_by=”cheapest” image_size=”small”]
[/affiliate_products]

Hondenvoer voor iedere leeftijdsfase

Om ervoor te kunnen zorgen dat jouw hond alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt, is er altijd hondenvoer beschikbaar dat geschikt is voor een bepaalde leeftijdsfase. Iedere leeftijdsfase heeft namelijk andere voedingstoffen nodig. Zo is er hondenvoer verkrijgbaar voor de volgende fases: puppy’s, volwassen honden en senior honden.

Iedere leeftijdsfase vraagt om andere voedingstoffen en ingrediënten. Wanneer je je keuze gaat maken voor hondenvoer, is het heel erg belangrijk om rekening te houden met deze leeftijdsfase. Maar, hoe werkt dat precies met die leeftijdsfase? Dat ga ik je vertellen door middel van het volgende overzicht:

 • Puppy’s: Puppy’s zijn nog ontzettend jong en hebben nog een lange weg te gaan qua groei. Om je puppy te kunnen ondersteunen bij deze groei, kies je altijd voor puppyvoer. Puppyvoer bevat meer eiwitten dan bijvoorbeeld hondenvoer voor een volwassen hond. Deze eiwitten helpen je puppy bij het groeien en zorgen voor genoeg energie. Je kiest voor puppyvoer tussen de 1- en 12 maanden.
 • Volwassen hond: Een volwassen hond word ook wel een adult genoemd. Ook volwassen honden hebben goede voedingsstoffen nodig. In tegenstelling tot een puppy, hebben ze andere voedingsstoffen nodig. Om de vitale organen van een volwassen hond te ondersteunen, bevat volwassen hondenvoer voornamelijk eiwitten, vetten, vitamines en koolhydraten. Het houd je hond gezond en fit. Je kiest voor volwassen hondenvoer tussen de 10- en 12 maanden. Dit verschilt per hondenras. 
 • Senior hond: Senior honden kunnen op den duur last krijgen van hun fysieke gesteldheid. Bijvoorbeeld van de gewrichten, spieren en het gebit. Senior hondenvoer bevat voedingstoffen die hieraan bijdragen en ervoor zorgen dat je senior hond zo lang mogelijk gezond blijft. Omdat senior honden sneller kans hebben overgewicht, is senior hondenvoer ook lager in calorieën. Je kiest voor senior hondenvoer als je hond 7 jaar of ouder is.
Beste intelligentiespelletjes voor hond – Onze top 5
Hond brokken eten

Waar let je op bij het aanschaffen van hondenvoer?

Waar moet je nu precies op letten bij het aanschaffen van hondenvoer? Ik ga het je vertellen:

 • Kies altijd voor hondenvoer dat past bij de leeftijdsfase van jouw hond.
 • Zorg dat het hondenvoer de juiste voedingsstoffen bevat.
 • Wees er zeker van dat het hondenvoer geen allergische reactie kan veroorzaken.
 • Honden zijn carnivoren en eten het liefste vlees. Kies voor brokken waarin vlees zit verwerkt.

Het beste hondenvoer – De top 5

Je weet inmiddels wat meer over hondenvoer in het algemeen. Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze, vindt je in het onderste overzicht een top 5 met daarin het beste hondenvoer. Hier moet vast iets tussen staan dat geschikt is voor jouw hond.

1. Royal Canin Hypoallergenic – Hondenvoer – 14 Kg

Het hondenvoer van Royal Canin staat binnen deze top 5 op de eerste plek. Dat heb ik je aan het begin van dit artikel al verteld. Maar, waarom staat dit hondenvoer op de eerste plek?

Dit hondenvoer van Royal Canin is speciaal voor honden die een voedselintolerantie of een glutenallergie hebben. Het kan best wel onderschat worden hoeveel honden daar eigenlijk last van hebben. Wanneer je hond wel gluten of een ingrediënt binnenkrijgt waar hij allergisch voor is, kan hij flink last krijgen van zijn maag- darmkanaal, en kan dit op den duur zelfs problematisch of gevaarlijk worden. Koste wat het kost wil je dit als baasje voorkomen.

Het Royal Canin Hypoallergenic bevat geen ingrediënten of gluten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Door dit hondenvoer aan te schaffen weet je zeker dat je hond onbezorgd van zijn bakje voer zal kunnen genieten. Mocht jouw hond last hebben van een gluten- of een andere allergie en hij is tussen de 2 en 8 jaar, dan is Royal Canin Hypoallergenic een echte aanrader. Het hondenvoer is in verschillende formaten verkrijgbaar:

 • 200 gram
 • 2 kilogram
 • 4,8 kilogram
 • 6 kilogram
 • 7 kilogram
 • 14 kilogram
 • 21 kilogram
 • 28 kilogram
[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Royal Canin Satiety – Hondenvoer – 12 Kg

Naast eventuele allergieën, is overgewicht bij honden ook een serieus probleem. Steeds meer honden hebben last van overgewicht en kunnen daar last van krijgen. Belangrijk is om ze in dit geval op dieet te zetten. Hondenvoer voor honden met overgewicht mag daarom niet ontbreken in deze top 5. Misschien heeft jouw hond ook wel last van overgewicht. Met Royal Canin Satiety weet je zeker dat je goed zit.

Mocht jouw hond last hebben van overgewicht, dan zal de dierenarts jou als baasje sterk aanraden om je hond op dieet te zetten. Speciaal hondenvoer kan daarbij een hele grote hulp zijn. Royal Canin Satiety is laag in calorieën en zorgt er ook voor dat jouw hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond en fit te blijven.

Het voer is niet alleen laag in calorieën, je hond zal er ook nog eens van kunnen genieten. Royal Canin Satiety is geschikt voor honden tussen de 2 en 8 jaar. Het hondenvoer is verkrijgbaar in verschillende formaten:

 • 6 kilogram
 • 12 kilogram
[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Carocroc Original – 15 Kg

Niet iedere hond heeft natuurlijk last van een allergie of van overgewicht. In dat geval kan ik me voorstellen dat je nog een beetje zoekende bent naar het geschikte voer. Mocht jouw hond helemaal gezond zijn en geen klachten hebben, dan kan je het beste kiezen voor Carocroc Original. Dit hondenvoer is namelijk geschikt voor iedere leeftijdsfase en heeft geen speciale voedseldoelen.

Het handige aan Carocroc Original, is dat het gegeven kan worden aan iedere hond van elke leeftijd. Het hondenvoer bevat 23% eiwitten en 12% vet. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor het behoud van gezonde spieren en gewrichten.

Het hondenvoer draagt dus absoluut bij aan de fysieke gezondheid van jouw hond. Mocht jouw hond geen speciaal voedseldoel nodig hebben, dan is Carocroc Original zeer geschikt voor jouw trouwe viervoeter. Het hondenvoer is in twee formaten verkrijgbaar:

 • 3 kilogram
 • 15 kilogram
[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

4. Eukanuba Dog Puppy Large Breed – Kip – Puppyvoer – 15 Kg

Zoals ik je al eerder heb verteld, is er hondenvoer beschikbaar voor iedere levensfase. Mocht jij een puppy hebben, dan is het verstandig om te kiezen voor speciaal puppyvoer. Kies in dat geval voor het puppyvoer van Eukanuba in de smaak kip.

Puppyvoer bevat alle voedingsstoffen die jouw puppy nodig heeft om goed te kunnen ontwikkelen en goed te kunnen groeien. Daarom dat er speciaal puppyvoer verkrijgbaar is. Zo bevat het puppyvoer van Eukanuba genoeg eiwitten, zodat jouw puppy genoeg energie heeft en zijn spieren en gewrichten op de juiste manier blijven ontwikkelen.

Doordat het hondenvoer in de smaak kip is gemaakt, is dit voor jouw puppy een heerlijke lekkernij en krijgt hij nóg meer eiwitten binnen. Eukanuba van alles genoeg om jouw puppy te laten uitgroeien tot een volwassen, gezonde hond.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

5. Pedigree Vital Protection Senior Brokken – Kip, Rijst & Groenten – Hondenvoer – 13 Kg

De senior honden mogen natuurlijk niet achterblijven in deze top 5. Voor senior honden boven de 8 jaar is het net zo belangrijk om goed hondenvoer aan te schaffen. Zeker omdat senior honden op den duur last kunnen krijgen van gezondheidsproblemen, is het belangrijk om ze met goed hondenvoer te blijven ondersteunen. In dat geval kies je voor Pedigree Vital Protection.

De ingrediënten van Pedigree Vital Protection bevatten alle voedingsstoffen die jouw senior hond laten genieten van zijn oude dag. Zo worden het gebit, de spieren, de gewrichten en de spijsvertering optimaal ondersteunt. Op deze manier wordt een goede gezondheid gewaarborgd en kun jij je hond nog een langere tijd bij je houden.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie – Waarom kiezen voor Royal Canin Hypoallergenic?

Je hebt kunnen lezen dat wat ons betreft Royal Canin Hypoallergenic het beste hondenvoer is. Waarom? Dat ga ik je kort uitleggen.

Tegenwoordig hebben steeds meer honden last van een gluten- of voedselallergie. Op den duur kunnen honden daar flink last van krijgen en kan het zelfs problematisch worden. Kiezen voor het juiste hondenvoer is hierbij heel erg belangrijk.

In dat geval kies je voor Royal Canin Hypoallergenic. Het hondenvoer bevat geen gluten of ander ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij jouw hond. Zo weet je zeker dat je hond kan genieten van zijn maaltijd en hij toch nog de juiste ingrediënten binnen krijgt om zijn goede gezondheid te kunnen behouden.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie