Beste autotuigjes voor een hond – Top 3!

Ga jij regelmatig met jouw hond met de auto op pad? Conform de wet moet je te allen tijde voor een veilige situatie in de auto zorgen. Dit betekent dat jouw hond vast moet zitten en daardoor – bijvoorbeeld tijdens een ongeluk – niet zomaar door de hele auto kan schieten.

Om dat voor elkaar te krijgen, kan je onder meer voor het beste autotuig voor een hond kiezen. Een dergelijk autotuigje brengt de gewenste veiligheid met zich mee en is daardoor behoorlijk geliefd onder baasjes van honden.

Het beste hondentuigje voor je hond is de variant van Nobby. Hier ben ik zéér over te spreken. Met dank aan het autotuigje kom je in ieder geval altijd met jouw hond veilig op de eindbestemming aan; goede reis!

Dat heeft eigenlijk meerdere redenen, maar heeft met name met de samenstelling van dit autotuigje te maken. als je besluit om dit autotuigje aan te schaffen, krijg je namelijk ook direct een autogordel meegeleverd.

Als beste verkozen door PuppyTrainen is het Autotuigje van Nobby
Als beste gekozen door PuppyTrainen is het Autotuigje van Nobby

Overigens is het zo dat je ook voor een ander soort product voor in de auto kunt kiezen. Er zijn namelijk meerdere soorten producten waarmee je de veiligheid van jouw hond in de auto kunt waarborgen.

Veel baasjes geven echter de voorkeur aan een autotuigje. Waarom dat zo is? Daarover lees je in dit artikel meer. In dit artikel vind je ook een top 3 van autotuigjes waar ik zeer te spreken over ben. Daarover lees je later ook meer in dit artikel.

Wat is een autotuig voor een hond en waarom zou je het kopen?

Volgens de Nederlandse wet is het niet verplicht om jouw hond bijvoorbeeld in een gordel vast te zetten in de auto. Wat wél verplicht is, is dat je altijd voor een veilige situatie in de auto zorgt. Onder een veilige situatie wordt onder meer verstaan dat alle inzittenden van de auto op een veilige manier plaatsnemen in de auto; dat geldt niet alleen voor volwassenen en voor kinderen, maar ook voor honden.

Elke hond moet op een veilige manier in een auto vervoerd worden; dat is eigenlijk dé hoofdreden om voor een autotuig voor een hond te kiezen. Bijkomend voordeel is dat een dergelijk autotuigje behoorlijk comfortabel voor een hond is. Het autotuigje doe je namelijk om zijn lichaam heen (rug en borst), waardoor alle krachten over zijn hele lichaam verdeeld worden.

Beste autotuigje voor puppy
Prachtige Mechelse herder pup

Het wordt hierdoor voor een hond nog aangenamer om in de auto te zitten of te liggen. Dankzij het autotuigje heeft een hond namelijk ook relatief veel bewegingsvrijheid; hij kan elke gewenste houding in de auto aannemen, indien de gordel van het autotuigje lang genoeg is.

Met een autotuigje voor een hond zorg je dus voor de benodigde veiligheid in een auto. Je kunt jouw hond op een comfortabele én veilige manier in de auto mee nemen; hierdoor is eigenlijk een autotuigje voor een hond onmisbaar voor alle baasjes.

Heb jij ook het beste voor met jouw hond? Wil jij graag dat je jouw hond altijd en overal veilig mee naar toe kunt nemen in de auto? Dan is de aanschaf van het beste autotuigje absoluut aan te raden.

Een autotuig voor een hond kopen; waar op letten?

Wil je een autotuig voor jouw hond gaan kopen? Wil je van bovengenoemde voordelen gaan genieten? Dan hoef je slechts één ding te doen; het beste autotuigje voor jouw hond uitkiezen.

Dat is echter vele malen makkelijker gezegd dan gedaan; het aanbod van de hondentuigjes is vrij divers te noemen en de aanschaf van een autotuigje doe je hoogstwaarschijnlijk ook niet dagelijks.

Mede daarom wil ik je informeren over de belangrijkste criteria van een autotuig voor een hond. Als je de onderstaande criteria goed doorneemt, achterhaal je voor jezelf waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een autotuigje voor jouw hond.

Allereerst moet je goed naar de afmetingen van jouw hond én het autotuigje kijken. Als je een labrador hebt, heb je immers een ander autotuigje nodig dan als je een chihuahua hebt. Zorg er dus voor dat je de borstomtrek van jouw hond op meet, zodat je vervolgens gericht op zoek kunt gaan naar een passend autotuigje.

Het is hierbij wenselijk dat het autotuigje ook in lengte verstelbaar is; mocht jouw hond breder of smaller worden, kan je het autotuigje op zijn lichaamsafmetingen aanpassen. Dat is zeker de gewenste situatie!

Verder moet je ook goed naar de samenstelling van het autotuigje kijken. Koop je alleen het autotuigje? Of krijg je er al direct een autogordel bijgeleverd? Dat laatste is het geval bij het autotuigje van Nobby; dat is niet voor niets mijn absolute favoriet binnen de wereld van autotuigjes.

Beste autotuigje voor je hond
Als beste gekozen door PuppyTrainen het autotuigje van Nobby (Bron afbeelding Bol.com)

Ook is het aan te raden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Als je kiest voor een hoogwaardig autotuigje ben je daar al vaak enkele tientjes voor kwijt. Tegelijkertijd is dat bedrag meer dan de moeite waard. Waarom? Omdat de veiligheid van jouw hond eigenlijk onbetaalbaar is.

Ik wil je dan ook graag aanraden om nóóit te besparen op de aanschaf van een autotuigje van jouw hond. Je kunt beter nét iets meer geld uitgeven, waardoor je van een beter autotuigje geniet inclusief een langere levensduur.

Mede daarom is mijn advies om altijd voor een autotuig van een gerenommeerd merk te kiezen. Dat is ook het geval in mijn top 3 die ik samengesteld heb; Nobby, Trixie en Flamingo zijn stuk voor stuk gekende merken in de hondenwereld.

Tot slot is mijn advies om goed naar het materiaal van het autotuigje te kijken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld nylon of polyester; dat zijn materialen die niet al te veel wegen, maar tegelijkertijd wel de nodige kracht aankunnen.

Bijkomend voordeel is dat dergelijke materialen bijzonder comfortabel voor jouw trouwe viervoeter aanvoelen. Het is daardoor voor jouw hond niet vervelend om zijn autotuigje om te hebben.

Beste autotuigjes voor een hond – Top 3!
2 honden met poten hangend uit auto

Beste autotuig voor een hond – top 3

Ben je op zoek naar het beste autotuigje voor jouw hond? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Hierboven heb je kunnen lezen dat je bij het uitzoeken van een nieuw autotuigje voor jouw hond op de nodige criteria moet letten.

Aangezien het hierdoor een behoorlijk lastige zoektocht kan worden, heb ik besloten om veel werk uit jouw handen te nemen. Hoe ik dat heb gedaan? Nou, ik heb allerlei autotuigjes aan een strenge keuring onderworpen, waarna ik een top 3 samen heb weten te stellen.

Meer informatie over de drie beste autotuigjes voor een hond vind je hieronder.

Nobby autogordel met tuig – medium

Beste autotuigje voor je hond
Als beste gekozen door PuppyTrainen het autotuigje van Nobby (Bron afbeelding Bol.com)

In elke top 3 kan er uiteindelijk maar één de beste zijn; in mijn ogen is dat dit autotuigje van Nobby. Waarom ik specifiek voor deze variant gekozen heb?

Dat heeft eigenlijk meerdere redenen, maar heeft met name met de samenstelling van dit autotuigje te maken. als je besluit om dit autotuigje aan te schaffen, krijg je namelijk ook direct een autogordel meegeleverd. Je vangt daardoor twee vliegen in één klap en kunt direct jouw hond op een veilige manier in de auto meenemen.

Dit autotuigje heeft de maat ‘Medium’; dat betekent dat dit autotuigje voor veel honden geschikt is. Bovendien is het mogelijk om dit autotuigje in de lengte te verstellen, waardoor je ‘m helemaal op maat kunt maken.

Met dank aan de kliksluiting maak je dit tuigje bovendien makkelijk open en dicht, waardoor het gebruiksgemak al met al zeer hoog ligt. Dankzij het gebruikte materiaal – nylon – voelt dit autotuigje ook nog bijzonder prettig voor jouw hond aan.

Gezien de lage aanschafprijs – nog geen 20 euro – heeft dit autotuigje ook nog eens een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Wat wens je nog meer? Ik kan dit autotuigje inclusief autogordel van het merk Nobby van harte aanraden!

Voordelen van dit autotuigje:

 • Op maat verstelbaar
 • Gemaakt van nylon
 • Makkelijk open en dicht te doen
 • Voordelig geprijsd
 • Inclusief autogordel geleverd

Nadelen van dit hondentuigje:

 • Niet geschikt voor grote honden

Is de maat ‘medium’ niet goed voor jouw hond? Dan kan je ook nog kiezen voor de volgende maten: Small, Large en Extra Large. Je hebt dus meer dan voldoende keus!

Flamingo hondentuigje auto harnas maat M – Zwart 40-60cm

Beste autotuigje voor de hond
Bron afbeelding Bol.com

Ook over dit autotuigje van Flamingo ben ik zeer te spreken. Dit komt met name door de afmetingen van dit autotuigje; je kunt dit tuigje tussen de 40 en 60 cm op elke gewenste maat afstellen. Hierdoor is het autotuigje altijd perfect voor jouw trouwe viervoeter.

Voordelen van dit autotuigje:

 • Gemaakt van stof – lekker zacht voor jouw hond
 • Makkelijk open en dicht te doen
 • Makkelijk te verstellen
 • Kan vastgemaakt worden aan de gordel van de auto
 • Bijzonder comfortabel voor een hond

Nadelen van dit autotuigje:

 • Iets duurder dan de hierboven genoemde variant
 • Niet geschikt voor hele kleine of hele grote honden

Trixie Autotuig –  Zwart – L – 70-90 cm

Beste autotuigjes voor een hond – Top 3!
Bron afbeelding Bol.com

Heb je een grote hond met een borstomtrek van 70 tot 90 cm? Dan heb je niks aan bovenstaande autotuigjes. Nee, in dat geval kan je veel beter voor deze variant van Trixie kiezen. Dit gekende merk heeft zeker goed werk geleverd met deze hoogwaardige én voordelig geprijsde autotuigje.

Voordelen van dit autotuigje:

 • Geschikt voor grote honden
 • Makkelijk op maat af te stellen
 • Bijzonder comfortabel voor jouw hond
 • Vervaardigd van nylon
 • Prettig open en dicht te doen
 • Voordelig geprijsd

Nadelen van dit autotuigje:

 • Niet geschikt voor alle auto’s
 • Niet geschikt voor kleine honden

Slotwoord

Welk autotuigje spreekt jou het meeste aan? Het mag duidelijk zijn dat de verschillende autotuigjes nogal verschillende eigenschappen hebben; het belangrijkste verschil is terug te vinden in de afmetingen van jouw hond.

Zorg dus dat je de omtrek van jouw hond goed opmeet, zodat je uiteindelijk voor het beste autotuigje voor jouw hond kunt kiezen.

Ik kan je alle drie de varianten aanraden, maar met name over de variant van Nobby ben ik zéér te spreken. Met dank aan het autotuigje kom je in ieder geval altijd met jouw hond veilig op de eindbestemming aan; goede reis!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie